12.10.2020

İLÇE MÜFTÜMÜZ

İlçe Müftümüz Halil İbrahim KÖMÜRCÜ 1986 yılında Gümüşhane ili Kelkit ilçesine bağlı Yukarı Bezendi Köyünde doğdu. İlk tahsiline köyünde başladı. Hafızlığını tamamladıktan sonra "Muhalled ilimler" diye tabir edilen Şer'î ilimleri kadim usül üzere okuyarak icazet aldı. On yıl kadar İslamî ilimleri tedris etmekle meşgul oldu. 2013 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden , 2017 yılında da Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dinî Yüksek İhtisas Merkezi'nden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalında Yüksek lisans Tez çalışması devam eden hocamız Ordu’nun Kumru ilçesinde Vaiz olarak görevliyken Müftülük sınavını kazanarak 10.09.2018 tarihinde Erzincan İli Otlukbeli İlçesinde görevine  başladı. İlçemizdeki görevine 12.10.2020 tarihinde başlayan Müftümüz evli olup iki çocuk babasıdır.