06.06.2016

İlçe Müftüsü Ömer Faruk KIVRAK

Ömer Faruk KIVRAK
1983 yılında Samsun’da doğdu.
İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Samsun’da tamamladı.
1998’de Samsun Kalkanca Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda hafızlığını birincilikle tamamladı.
Aynı sene Kur'an Kursları arası hafızlık yarışmasında Konya'da düzenlenen Türkiye finaline katıldı.
2011 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İlahiyat fakültesinden mezun oldu.
Samsun’un Vezirköprü, Kavak, İlkadım İlçelerinde imam-hatiplik ve Bolu’nun Gerede ilçesinde 4 ay kadar müezzin-kayyımlık görevlerinde bulundu.
2013-2016 yılları arasında Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde ihtisas eğitimini tamamladı.
2016 yılında Çorum’un İskilip İlçesine vaiz, 2017 yılında ise Çankırı’nın Yapraklı İlçesine müftü olarak atandı.
Müftülük görevi sırasında Mülkî Amirleri tarafından 3 kez başarı belgesi ile taltif edildi.
Yerel ve ulusal bazı gazete ve haber sitelerinde makaleleri yayınlandı.
İngilizce ve Arapça dillerini orta seviyede konuşabilmektedir.
2020 yılından itibaren Sinop Ayancık İlçe Müftülüğüne atanan Ömer Faruk KIVRAK evli ve iki çocuk babasıdır.