10.04.2021

TÜRKELİ GEMİYANI MAH. CAMİİ AÇILDI.

Yapımına kısa süre önce başlanan Türkeli Gemiyanı Mahallesi Camii'nin açılışı için bir program düzenlendi.

İlçe Müftülüğümüzce düzenlenen açılış programına; Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, Sinop Vali Yardımcısı Orhan Gazi KARAKAŞ, İlçe Kaymakamı Mehmet Kaan KİNİ, Belediye Başkanı Veysel ŞAHİN, İlçe Başkanı Turan YILDIRIM, İlçe Müftümüz Halil İbrahim KÖMÜRCÜ, Din Görevlileri ve Vatandaşlar katıldı.

Program, kurban kesimi ve protokol konuşmaları ile başladı.

Açılışın ardından Camide ilk Cuma Namazı kılındı.

İlçe Müftümüz Halil İbrahim KÖMÜRCÜ, Protokol konuşmasında: İslam Medeniyetinde Camilerimiz; Peygamber (s.a.v)’in Mekke’den Medine'ye hicretiyle birlikte Kuba’da başlayıp Medine’de ise bizzat sırtında kerpiç taşıyarak inşa ettiği içerisinde ashabını yetiştirdiği, ümmetini ilmek ilmek dokuduğu Mescidi Nebi ile devam eden ve daha sonra Anadolu'nun fethi ile her yere kondurulan adeta bir ülkenin, Müslüman ülkesi olduğunun mührü ve tapu senetleridir.

Dünya semasını andıran gök kubbesi ile, resim gibi hat sanatı ile, yükseklere doğru uzayıp giden minaresi ile bir cami yapmak ve içinde huzurla ibadet etmek en büyük bahtiyarlıktır.

İşte bugün burada, Müslümanlık tapusuna atılmış bir imzayı, bir camiyi açmak için toplanmış bulunuyoruz. “Camilerin maddi olarak inşası ne kadar önemliyse manevi inşası, caminin cemaatinin olması ve cemaatin devamlılığı da o kadar hatta ondan daha da önemlidir." dedi.