15.03.2019

Okudukları Şiiri, Gönüllerinde Hissettiler ve Hissettirdiler

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı ile İl Müftülüğü tarafından lise öğrencileri arasında altın ödüllü ezbere şiir okuma şiir yarışmasında Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şiirini gönüllerinde hissederek ve hissettirerek okudular.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı ile Sinop İl Müftülüğü Çanakkale Destanı etkinlikleri kapsamında lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale” Şiirini ezbere okuma yarışması düzenledi. 15 Mart 2019 Cuma günü ilçe finalleri yapılan yarışmada, öğrenciler Merkez ilçe birincisi olmak için Çanakkale Şiirini en güzel şekilde okumak için Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel ve Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan’ dan oluşan jüri ve izleyiciler huzurunda çaba ve gayret sarf ettiler. Yarışmadan önce yarışmaya katılan öğrencilere ve izleyicilere “hoş geldiniz” diyen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik sözlerini şöyle sürdürdü. “Çanakkale Destanının 104 Yılı Etkinlikleri kapsamında Diyanet işleri Başkanlığımız Lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şiirini ezbere okuma yarışması düzenlememizi istemiştir. Bu vesile ile 15 Mart 2019 yani bu gün ilçe birincileri belirlendikten sonra, birinci olanlar 22 mart 2019 Cuma Günü İl birincisi olmak için yarışacaklar. Sizler bu şiiri en güzel okuyan olmak için fevkalade çalıştığınızın farkında ve bilincindeyiz. Lakin yarışma gereği içinizden şiiri en güzel okuyanınızı seçmek durumundayız. Sizlere ve değerli izleyicilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak Şehitlerimize gani gani rahmetiyle muamele buyursun. Onlar hangi değer uğrunda canlarını feda etti ise bizleri de o değerlere sahip çıkarak hayatımızı idame ettirmeyi nasip eylesin” dedi.

Yarışmacılarının Çanakkale Şiirini okumalarının ardından Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip okulu 12. Sınıf  Öğrencisi Sevcan Usta Merkez İlçe birinci oldu. Ve 22 Mart 2019 Cuma Günü yapılacak olan il finaline katılmaya hak kazandı.

Merkez İlçe birincisi olan Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip okulu 12. Sınıf  Öğrencisi Sevcan Usta’ya İl Müftüsü Ali Hayri çelik tarafından hediyesinin verilmesi ile program sona erdi.