21.02.2019

Umreciler Dualarla Uğurlandı

Sinop’un Gerze İlçesinden umre görevini yerine getirmek üzere yolan çıkan umreciler Sinop havaalanından dualarla uğurlandı.

İl Müftülüğü Mübarek topraklara gidecek umreciler için Sinop Havaalanı’nda  uğurlama Programı düzenledi.

Uğurlama programında umre yolcuları ve yakınlarına hitap eden Sinop il müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi:“Bugün burada Hz. İbrahim’in duasına mazhar olan Beytullah'a doğru yapılacak bir kutlu yolculuğun uğurlaması için toplandık. Mübarek topraklara Hz.Hacer annemizin tevekkülünü, Hz.İsmail aleyhisselamın teslimiyetini yaşamaya gidiyorsunuz. ‘Her ev sahibi misafirine en güzel şekilde ikramlarda bulunur, biz de senin misafirleriniz bizlere en güzel şekilde ikramlarda bulun Ya Rabbi' diye dua edin. Oralarda sadece elinize, dilinize değil gönüllerinize de sahip olun.Gittiğiniz o güzel yerlerde bizler için, ümmetin umudu olan Türkiye’miz için bol bol dua edin. Kâbe-i Muazzama’da  mültezeme yapışıp ülkemizin birlik ve beraberliği için, semalarında ezanların dinmemesi, bayrağımızın inmemesi için ‘Bizi vatansız bırakma Allah’ım!’ diye dua edin. Güzeller güzeli Sevgili Peygamberimizin Medine-i Münevvere’de Ravza-ı Mutahhara’sına gideceksiniz, bizden de selam götürün.”dedi. Akabinde yapılan dua ile program sona erdi.

20 günlük umre ziyareti kapsamında Sinop’tan İstanbul’a oradan da ilk olarak Mekke-i Mükerreme’ye ardından da Medine- Münevvere’ye geçecek olan kafileye Sinop İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez başkanlığında Gerze Sahil Camii İmam Hatibi Bayram Karakaş görev yapmaktadır.

Sinop’lu Umrecilerin 15 Mart 2019 Tarihinde Medine-i Münevvere’ Sinop’a dönecekleri belirtildi.