23.02.2019

“Kur’an’la Yaşamak”Konulu Konferans Gerçekleştirild

Sinop il Müftülüğü’nün organize ettiği, Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin’in  katılımı ile Kültür Merkezinde “Kur’an’la Yaşamak” konulu konferans yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Program İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Alâaddin Camii Müezzin Kayyımı Vasıf Aslan’ın Kur’an-ı kerim tilaveti ile devam etti. Programda katılımcılara “hoş geldiniz” diyen Sinop il Müftüsü Ali Hayri Çelik sözlerine şöyle devam etti. “Bizler yaşayışlarımızı Kur’an-ı Kerim’in ve Rasülüllah (sav) Efendimizin rehberliğinde hayatımıza idame etmeliyiz ki Cenab-ı Hakk’ın istediği gibi bir kul olalım. İşte bu minval üzere Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin hocam bizlere “Kur’an’la Yaşamak” konulu konferans verecek  hep birlikte dinleyip istifade etmiş olalım” dedi.

Akabinde Kur’an’la yaşamak” konulu konferansı vermek üzere kürsüye gelen Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin “Evvela bizler Allah’ımızın Ayeti Kerimelerine , Rasülüllah (sav) Efendimizin Hadis-i Şeriflerine inanıp teslim olmamız gereklidir. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Hakim’inde iman ettiğini söylemek ile iman etmek hususunu ayırıyor. Allah’a ve Rasülüne iman ettim demek yetmiyor onun emirlerine uyarak yasakladığı hususlardan kaçınarak Rabbimizin rızasına uygun hayat yaşamak bizim kulluk görevlerimizdendir.” diyen Osman Egin sözlerin devamında şu hususlara değindi. “Bizlerde toplumumuzda bazı değer ve hassasiyetlerimiz eksilmeye başladığını şahit oluyoruz. Bunlardan bazıları güzel ahlak ve iyilik etmek gibi değerlerdir. Büyük binalara , farklı çevrelere farklı yaşam tarzlarına büründük etrafımızda olan bitenlerden bi haber yaşıyoruz. Yan tarafımızdaki komşumuzun durumu nedir? İhtiyaç sahibi olan akrabamızın durumu nedir? Yaşantılarımız dinimize n e kadar uygundur? Biz İslamiyet’in emirlerine mi uyuyoruz yoksa İslamiyet’i kendimize mi uyduruyoruz? Bu hususları sorgulamamız gerekmektedir. Birbirlerimize verdiğimiz değerler kişilerin makam mevkii ve maddi durumu ile ölçülür oldu. Bu Hasletleri terk ederek bizleri Rabbimiz’in rızasını arayan ve bizleri ona ulaştıracak amel ve davranışlara sarılırsak bu kaybetmeye yüz tuttuğumuz değerleri tekrar eski haline getirerek daha da pekiştirmiş oluruz “dedi.

Haseki Eğitim Merkezi müdürü Osman Egin ve Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik  birinci olan kız ve erkek öğrencilerinin umre ile ödüllendirildiği  “umre Ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi yarışması”nda ilk beşe giren kız ve erkek öğrencilerini hediyelerini verdi.

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in Haseki Eğitim merkezi Müdürü Osman Egin’e Sinop’a özgü kotra hediye etmesi ile program sona erdi.

Programa Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim merkezi müdürü Osman Egin,Tarım ve Orman Bakanlığı 10.Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, daire amirleri, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.