06.12.2018

Hafızlar Belgelerini Aldılar,Umre İle Ödüllendirildiler

Sinop’un Boyabat ilçesinde hafızlığını tamamlayan 16 öğrenci için tarihi Beyazıt Camii’nde yapılan icazet merasiminde belgelerini aldılar, İlçe belediyesi tarafından da umre ile ödüllendirildiler.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hafızlık icazet programına katılanlara hoş geldiniz diyen Boyabat ilçe Müftüsü İsa Sağlam sözlerine şöyle devam etti. “Boyabat Merkez Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencilerimizden 16’ sı hafızlıklarını tamamlayarak belge almaya hak kazandılar. Bu programda bizleri Hafızlık icazet programımıza katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

Programda konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları belirtti.” Bizler bugün buraya çocuklarımıza hafız ismini ve payesini vermek için toplandık. Hafızlık meşakkatli bir yol, ancak bu yolun sonu çok aydınlıktır. Bu gençlerimiz meşakkatli bu yolu sabır taşları ile örerek aydınlık bir son olan hafızlığa ulaştılar. Bu gençlerimizin hafız olmalarında yetişmelerinde emeği geçen başta hocalarına, aile efratlarına, siz değerli halkımıza teşekkür ederim. İşte tüm bu eğitimler ve hizmetler siz değerli hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla gerçekleşmiş olup, bugün de burada sizler yapmış olduğunuz hayrı hasenatın meyvelerini görmektesiniz.

Bu hafızlarımız  Kur’an-ı Kerim’i hıfzetmeleri ile hem Rasülüllah (sav) Efendimizin müjdelerine inşallah nail olarak, Mahşer-i Kübra’da şefaatçi olacaklardır. Bu hafızlarımız  Kur’an-ı Kerim’i hıfzetmeleri ile kitabımızın kıyamete kadar muhafaza edilmesinde de  önemli bir rol üstlenmiş olacaklardır.

Yalnız hafız olduktan sonra daha önemli olan bir şey var ki o da hafızlığı muhafaza etmek. Genç hafızlarımıza tavsiyem her gün bir cüz okumalarıdır. Bu şekilde hafızlıklarını muhafaza etmeleri mümkün olacaktır. Ayrıca Kur’an-ı Kerim sadece okumak ve ezberlenmek için gelmemiştir. Kur’an-ı Kerim anlaşılmak ve yaşanmak için gelmiştir. O Yüzden Kur’an-ı kerim’ anlayabilmek için Arapça ilimleri de tahsil etmek suretiyle Cenab-ı Hakk’ın Kur’an-ı Hakim’indeki emir ve yasakları öğrenerek hayatımızda yaşamaya ve insanlara da anlatmak başlıca  vazifelerimiz arasında olacaktır.” dedi.

Programda konuşan Sinop Milletvekili “Kur'an-ı Kerim insanları hidayete erdiren, yol gösterici ve karanlık yolu aydınlatan ışıktır. Kur'an-ı Kerim'in doğru ile yanlışı ayıran kitap olduğunu belirten Maviş sözlerini şu şekilde tamamladı. “Hayatımızda neyin doğru, neyin yanlış olduğunu ancak Kur'an-ı Kerim’e bakarak karar verebiliriz. Yolumuzu Kur'an ile sürdürürsek kurtuluşa erebiliriz." Dedi

Programda Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy konuşmalarında Hafızları ve bu hafızların yetişmesinde emekleri geçenleri tebrik ettiler.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı Hafızları ve bu hafızların yetişmesinde emekleri geçenleri tebrik ettikten sonra hafızlara şu müjdeyi verdi. “Bu programda icazet alan 16 hafızımıza Boyabat Belediyesi olarak umre ile ödüllendireceğiz” dedi.

Programda Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat kurulu üyesi Fatih Okumuş, Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Vekili Osman Alpaslan, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi M. Mansur Sağır, Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Yılmaz’ın Kur’an-ı kerim tilavetleri dinleyenlerin gönüllerini mest etti.

İcazet belgelerinin dağıtılmasının akabinde yapılan ikram ile program sona erdi.