07.06.2021

Hutbe Sunumu ve Ezan Okuma yarışması İl Birincileri Belli Oldu

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde,Din görevlileri arasında Etkili Hutbe Sunumu ve Ezanı Güzel Okuma yarışmaları İl Finali tarihi Sinop Alaaddin Camii’nde yapıldı.

İlçelerin kendi bünyelerinde Din Görevlileri arasında yaptıkları yarışmalar sonucu belirlenen ilçe birincilerinin katıldığı il finali yarışması Sinop Alaaddin Camii’nde tamamlandı.

İl Müftüsü Mustafa Düzgüney başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Salman,Eğitim fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Polatcan, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Işık, İl Müftülüğü Vaizi Birol demirci, İ.H.L.Türk Dili ve Edebiyet Öğretmeni Erdoğan Bulut ve Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’den  oluşan komisyon karşısında Ezanı en güzel okumak en etkili hutbe sunumunu gerçekleştirerek il birincisi olmak için yarıştılar.

Yapılan yarışmalar sonunda Ezanı Güzel Okuma  yarışmasında il birinciliğini Dikmen İlçesi şeyhhüseyin köyü Kuz Mahalle Camii İmam Hatibi Furkan Kıroğlu, Boyabat İlçesi Beytarla Camii imam hatibi Abdullah Burt ikinci, Türkeli Ayaz köyü camii İmam hatibi İsmail Demirtaş üçüncü oldu.

Etkili Hutbe Sunumu yarışmasında il birinciliğini Boyabat ilçesi Doğrul köyü Camii İmam Hatibi Abdullah Kılıç,Ayancık İlçesi Köprübaşı camii imam hatibi Murat demir ikinci, Erfelek İlçesi Büyük Camii Müezzin kayyımı Muhammed Baş Üçüncü oldu.

Bölge Finalinde Sinop’u Temsil Edecekler

Yapılan yarışmalar sonucunda “Ezanı Güzel Okuma” yarışması il birincisi Furkan Kıroğlu 31 Temmuz 2021 tarihinde  Amasya’da, “Etkili Hutbe Sunumu” yarışması il birincisi Abdullah Kılıç 01 Ağustos 2021 tarihinde Ordu’da yapılacak olan bölge finallerinde Sinop’u temsil edecekler.