22.06.2020

Yaz Kur’an Kursları Uzaktan Eğitim İle Devam Edecek

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, 2020 Yılı Yaz Kur'an Kurslarında eğitimlerin nasıl verileceği hususunda açıklamalarda bulundu.

İl Müftüsü çelik ” Her sene okullar tatil olduktan sonra büyük sevinç ve heyecanla cami bahçelerine koşan çocuklarımız bu yıl Yaz Kur’an Kursu derslerini DİYANET TV üzerinden takip edeceklerdir. Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verilmiş, hafızlık eğitimleri başta olmak üzere tüm programlar uzaktan eğitim metoduyla sürdürülmüştür.

Her sene yaklaşık 3 milyon öğrencinin kayıt yaptırdığı, Kur'an-ı Kerim öğrendiği, itikad, ibadet ve ahlak dersleri aldığı yaz Kur'an kursları, bu yıl Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecektir.

Kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin 22 Haziran 2020 tarihinde itibaren “https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx” linkini tıklamak suretiyle Kur’an kurslarına kayıt yaptırabileceklerdir.

29 Haziran'da başlayacak eğitimler Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden 6 hafta boyunca sürecek. Öğrenciler, internet üzerinden başvurunun ardından kendilerine en yakın il ve ilçe müftülüğünden veya din görevlilerinden Yaz Kur'an Kursu ders kitaplarını temin edebileceklerdir. Müftülüklere veya din görevlilerinin yanlarına gidemeyenler ise https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategoriler/materyaller" adresinden ya da başvuru yaptıkları ekrandan taşınabilir belge (PDF) olarak söz konusu ders kitaplarını bilgisayarına indirebilecektir.

29 Haziran 2020  Pazartesi günü Diyanet TV başlayacak derslerin programı ise şu şekilde olacaktır.

saat 09.30-11.00 Arası Kur’an-ı Kerim öğreniyorum

saat 09.30-11.00 Arası Dinimi Öğreniyorum

saat 17.00-18.30 Arası Kur’an-ı Kerim Okuyorum

saat 17.00-18.30 Arası Dinimi Öğreniyorum (Tekrar)

Kur’an- Kerim okumasını bilmeyen veya Kur’an-ı Kerim öğrenme imkanı elde edememiş yetişkin ve büyüklerimiz için de aynı programı izleyerek Kur’an-ı Kerim’i öğrenme fırsatı yakalamış olacaklardır.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur'an kursu eğitimlerinin son haftasında (4-14 Ağustos 2020), program başvurularının alındığı internet sayfası üzerinden isteğe bağlı olmak üzere değerlendirme testi uygulayacak. Teste başarılı olanlara sertifikaları gönderilecektir.

Yaz Kur’an Kurslarını evlerinde ekranlardan takip etmekle başlayacak olan 6 haftalık eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını diliyor, Çocuklarımız ve ülkemizin geleceği açısından önem taşıyan sahih dini bilgi ile milli ve manevi değerlerimizin çocuklarımızın gönül dünyalarına aktararak çocuklarımızda milli kimlik ve karakterin inşa edilmesi büyük katkı sağlanmış olacaktır. Vatandaşlarımız DİYANET TV de Yaz tatili döneminde çocuklara yönelik Kur’an Okuyorum, Dini Öğreniyorum programları ile birlikte her yaştan insanımızın özellikle kadınlar ve gençlerimizin merak ettikleri güncel, dini, ve bilimsel konuları en doğru kaynaktan bulma imkanı elde etmiş olacaklarıdır.” dedi.