07.04.2020

Din Görevlileri Bakkal Veresiye Defteri Satın Aldı

Sinop Müftülüğüne bağlı Merkez Korucuk Cami İmam-Hatibi A.Ç. Sinop Korucuk Mahallesi Koca Bakkala biriken ihtiyaç sahibi insanların borçlarını ödeyerek veresiye defterini satın aldı.

Bir Osmanlı geleneği olan bu erdemli harekette veresiye defterine  zimem deniliyordu. Bu defter varlıklı insanlar tarafından satın alınarak ihtiyaç sahibi insanların borçları siliniyordu. Zimemin temel amacı ise; varlıklı kişilerin kimin borcunu ödediği, borçlu olanın da borcunun kim tarafından ödendiğini bilmemesi üzerine kuruludur. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK yıllar geçse de dayanışma ruhunu kaybetmeyen bu millet sıkıntılı dönemlerinde özüne dönmesini bilmiş toplumdaki fakirleri ve ihtiyaç sahiplerini incitmeden onların bakkala ve markete olan borçlarını ödemeyi kendisine vazife bilmişlerdir. İsminin verilmesini istemeyen bu görevlimiz arkadaşlarıyla aralarında topladıkları para ile 20 hanenin bakkala borçları olan 4500 TL'yi ödemişlerdir.

Henüz illerde Vefa grubu kurulmadan harekete geçen Sinop Müftülüğü 65 yaş üstü insanların ihtiyaçlarını giderme ve muhtaçlara da yardım etme görevini büyük bir bahtiyarlıkla yapmaya çalışan görevlilerimiz aynı zamanda Merkez ve köylerde cemaatlerinin hal hatırlarını sorarak onları bu zorlu süreçte  yalnız bırakmamaya gayret etmektedirler.