23.03.2020

DİN GÖREVLİLERİ YAŞLILARIN HİZMETİNDE

Korona virüs salgının ülkemizde de yoğun bir şekilde  hissedilir olmasıyla  inisiyatif alıp harekete geçen Sinop İl Müftülüğü "Evde Kal Sinop Biz Getirelim" kampanyasıyla Din Görevlilerinden oluşan ekibi ile mahalle ve köyler bölgelere ayrılarak Koordinatörler aracılığı ile Cumartesi gününden itibaren yaşlıların ihtiyaçlarına cevap vermeye başlamıştı. Ancak  Pazar günü yürürlüğe giren 65  yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma sınırlaması geldikten sonra Din Görevlileri  Sinop Valiliği emrinde VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU aracılığı ile aktif görev almaya başladı.

İnsani yardim konusunda tecrübeli olan Din Görevlileri Sinop Merkezde ve köylerde Valiliklere yapılan başvuruların Din Görevlilerine yönlendirilmesi neticesiyle yoğun bir şekilde yaşlıların dışardan alınması gereken ihtiyaçlarına  cevap vermeye çalışıyorlar.

Konu ile ilgili olarak Sinop    İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK  Miraç Gecesini yaşadık. Miraç bize ögrettiği kadarıyla maddi ve manevi anlamda yükselmeyi hedef olarak gösterir. Yükselme yollarından birisi de insanlığa hizmet etmektir. Her daim iyiliği yaşatmaktır. Bu zorlu günlerimizde yapacağımız en hayırlı iş yaşlılarımıza hizmet etmek onların duasını almaktır. dedi.