04.10.2017

Ayşe Gül GÜRBÜZ

Aslen Trabzon’lu olan Ayşe Gül Gürbüz 1981 yılında dünyaya geldi.

1999 yılında Ankara / Tevfik İleri İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.

2003 yılında Konya / Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 2017 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden, 2022 yılında Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı bölümünden mezun oldu.

2004 yılında Çankaya Halk Eğitim Merkezinde Arapça hocalığı yaptı.

2005-2014 yılları arasında sırasıyla Giresun/Şebinkarahisar, Bolu/Gerede ve Ankara/Çankaya Müftülüklerinde Kur’an kursu öğreticisi olarak çalıştı.

2014 yılında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavını kazanarak Ankara/Çankaya vaizi olarak atandı.

2017-2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Dairesinde görev yaptı.

2018 yılında açılan İl Müftü Yardımcılığı sınavını kazanarak 17.08.2018 tarihinde Sinop İl Müftü Yardımcısı olarak görevine başladı. İngilizce ve Arapça bilmekte olup evli ve üç çocuk annesidir.

2013 yılından itibaren düzenli olarak her ay Diyanet Çocuk Dergisinde yazmakta olup bir süre derginin yayın kurulunda bulundu. Diyanet Aylık Dergi, Diyanet Cim Dergi ve Diyanet Aile dergilerinde yazıları yayınlandı.

Çocuk edebiyatı, din ve değerler eğitimi  alanında çalışmaları devam etmektedir.

Yayınlanmış Kitapları:

Mesele Varsa Eğer Ömer Tamçözer (DİB Yayınları, Fransızca’ya çevrilmiştir.)

En Sağlam İp (DİB Yayınları)

Şemsiye Olmak İsteyen Kız / Değerli Masallar (TDV Yayınları, Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Yayınları Ödülü, İngilizce, Arapça ve Fransızca’ya çevrilmiştir.)

Gerçek Kahraman / Değerli Masallar (TDV Yayınları, Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Yayınları Ödülü, İngilizce, Arapça ve Fransızca’ya çevrilmiştir.)

İbn Sina  / Türk İslam Büyükleri (TDV Yayınları)

Işık / Değerli Hikayeler (TDV Yayınları)

Bir Rüyanın İçinden Kudüs (TDV Yayınları)

Bölüm Yazdığı Kitaplar:

Etkinliklerle Değerler Eğitimi (2 Cilt, DİB Yayınları)

Selam Sana Ey Kudüs (DİB Yayınları)

Vatanım Her Şeyim (DİB Yayınları)

Peygamberimiz ve Gençlik (DİB Yayınları)

Din Görevlisinin Hatıra Defteri 2 (DİB Yayınları)

Çizgi Film Olan Senaryoları:

Namaz Kılmayı Öğreniyorum (Diyanet TV)

Galip Mülayim (TRT Diyanet Çocuk )