Sinop Müftülüğü

04.10.2017

Kamil TUNCEL

İl Müftü Yardımcısı

1966’da Sinop – Ayancık’ta doğdu. 1983’te Ayancık İ.H.L’nden, 1988’de M.Ü. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Din Eğitimi Bilim dalında Yüksek Lisans yaptı. Halen Dinler Tarihinde Doktora Tez aşamasında akademik çalışmalarına devam etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatında 1984 yılında İstanbul Şişli Müftülüğünde Vekil İmam Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra mezkûr ilçede İmam Hatiplik yaptı. 1991’de vaiz, 1994’de müftü oldu. Sivas – Akıncılar ve İmranlı’da, Ankara Evren’de müftülük yaptı. Ankara İl Vaizi olarak çalıştı. Haseki Eğitim Merkezi (1988-1991 arası)’nda hizmet içi eğitim gördü. Devlet memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezinde 10 ay Fransızca öğrenimi aldı. Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen hizmet içi yabancı dil programına katıldı. Her birini başarıyla tamamladı. Arapça ve Fransızca dillerinden KPDS (C) belgeleri aldı. Ankara Müftülüğü Personel Şubesi Müdürü olarak çalışırken 2014 yılında Adalar İlçe Müftüsü olarak atandı. 2017 İl Müftü Yardımcılığı ve İlçe Müftülüğü nakil atamalarında Sinop İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Kamil Tuncel, evli ve 4 çocuk babasıdır.