03.10.2017

Dr. Abdullah SALMAN

İl Müftü Yardımcısı 08.06.1975 tarihinde Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. İlk orta ve lise tahsilini Fatsa’da tamamladı.

1999 yılında Bursa İlâhiyat Fakültesinde başarılı öğrencilik hayatından sonra bir süre sivil olarak özel şirketlerde yöneticilik yaptı.

2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip  olarak göreve başladı. Ordu’nun değişik ilçelerinde bu görevi ifa etti..

2013 yılında Trabzon Dînî Yüksek İhtisas Merkezinden  mezun olduktan sonra dört seneyi aşkın Ordu Cezaevinde Cezaevi vaizliği görevinide bulundu. 2017 yılında Diyanet İşleri başkanlığı'nın açmış olduğu ilçe müftülüğü sınavını kazandı.

30.11.2017 Tarihinde Adıyaman/Gerger ilçe müftüsü olarak atandı.

16.01.2020-19.10.2020  Tarihleri arasında  Aybastı İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

02.11.2020 Tarihinde Sinop İl Müftü yardımcılığı görevine atandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, “İslam Yargılama Hukukunda İspat Tekniği olarak Kriminalistik" isimli doktora tezini tamamladı. Alanı ile ilgili Adli Bilişim, Adli Psikoloji ve Adli Veri Belge inceleme alanında uzmanlığa sahiptir.

Yayınlanmış eserleri 2012 “Diyanet Sınavlarına Yönelik Soru Bankası”, 2016 “MBSTS Konu Anlatımlı Soru Bankası” ve bazı DHBT kitaplarının hazırlanmasında Editörlük yaptı.

Yaklaşık dört yılda tamamlanan ve Türkiye'de ilk defa "Kaynaklı Kapsamlı Arapça- Türkçe Vaazlar   (I-IV)  " eseri ile  birlikte 2018'de GYS (Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği) adlı kitabı da bulunmaktadır.

Ayrıca proje yazarlığı ve danışmanlığı yapmaktadır.  Evli üç çocuk babası olan İl Müftü Yardımcımız Orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.