30.05.2019

İl Müftüsü Çelik "Kadir Gecesine Kavuşmanın Huzur ve Sevincini Yaşıyoruz" Dedi

Rahmet ve arınma iklimi olarak Rabbimizin insanlığa hediye ettiği, ruhun aşk ve tevekkülle, kalbin iman ve sabırla dolmasına vesile olan mübarek Ramazan-ı Şerifin, sayılı günlerini tamamlamaya adım adım yaklaşmaktayız. İnsan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan bu mübarek ayı bitirmeye yaklaşırken, bir yandan da Ramazan-ı şerife en büyük anlamını veren mübarek Kadir Gecesi’ne (31 Mayıs Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece) bir kez daha kavuşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz.

Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Ramazan-ı Şerifin kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır.

Kur’an-ı Kerim  inmeye başladığı andan itibaren, tüm insanlığı hakka, hakikate, adalete, ahlak ve fazilete çağırmış, rahmet yüklü evrensel mesajlarıyla insanı yüceltmiş, onu şereflendirmiştir.

Kadir suresinde ifade edildiği gibi Kadir gecesini bin aydan daha hayırlı kılan, Kur’an-ı Kerim’in ilk nüzulüne şahit olmuş bir zaman diliminin onda olmasındandır. Binaenaleyh Kur’an-ı Kerim’in  kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda Kadir gecesini ihya etmiş oluruz. Kur’an-ı Kerim’in hak, hakikat, ahlâk, adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bin aylık manevi gelişmeler yaşayabiliriz.

Kur’an-ı Kerim ayet ayet, üstünde düşünülerek okunmak, öğüt alınmak ve insanın kadrini arttırmak için bütün insanlığa gönderilmiş bir kitaptır. Çünkü o; insanoğluna kâinatı anlamayı ve okumayı öğreten, anlatan, misal veren, öğüt veren, telkin eden yaratılış bilgisinin ders kitabıdır.

Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevî haz ve vecdin doruğa ulaştığı, bin aydan daha hayırlı olduğu ve meleklerin seher vaktine kadar yeryüzüne her iş için indiği müjdelenen bu mübarek gecede, dünya hayatının altında ezilip yok olmak ve dünyanın sonu gelmez hevesleri peşinde ömrümüzü heba etmek için değil, geride hayırlı işler bırakmak ve Rabbimizin Rızasına uygun yaşayarak kalıcı kurtuluşa ermek için yaratıldığımızı bir kez daha

fark edelim. Artık, her türlü hırs, kişisel çekişme ve kavgalarımızdan uzak duralım. Fanilerin geçici memnuniyetini değil, Bâki olan Rabbimizin hoşnutluğunu esas alalım; gösteriş ve desinler diye değil, inandığımız gibi yaşayalım ve davranalım. Özümüz sözümüz, içimiz dışımız bir olsun. Bu gecede Yüce Allah'ın bizlere bilgi, anlayış ve ihlâs vermesi, doğruyu bulduktan sonra kalplerimizi saptırmaması ve bizi affetmesi için dua edelim. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya, acılarına ortak olmaya çalışalım.

Dünyanın farklı yerlerinde Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulmün sona ermesi ve Müslümanlar olarak huzur içerisinde olabilmemiz için Kadir gecesinde Yüce Rabbimize yalvaralım.

Bu duygu ve düşüncelerle Sinop’lu  hemşerilerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Bu gecenin manevi bereketinden istifade edebilmemizi ihsan buyurmasını,  Kadir Gecesinin bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; adalet, huzur ve barışın tesisine vesile olmasını; başta   Sinop’lu hemşerilerimizin, aziz milletimizin, İslam Ümmetinin ve  tüm insanlığın Peygamber Efendimiz (sav)’in yüce örnekliğinden nasibdar olmamızı nasip etmesini Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyor ve Alaaddin Camii’nde de Kadri Gecesinde Enderun usulü ve Cumhur Müezzinliği ile eda edilecek teravih namazı ve akabinde ziyarete açılacak olan Sakalı Şerif ziyaretine tüm halkımızı davet ediyorum.