Sinop Müftülüğü

Başlangıç Tarihi :
Bitiş Tarihi :

Konu ile ilgili açıklama Yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Şunları söyledi. “ Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1986 yılındanm bu yana 1-7 Ekim tarihleri arasında bir tema belirleyerek “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu sene ki Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Teması “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olarak belirlenmiştir. Camilerimiz; İslam dininin sembolü, birlik ve beraberliğimizin göstergesi, Müslümanların bir gölgedeki varlık ve hâkimiyetinin işaretidir.
Detay

Rahmet ve arınma iklimi olarak Rabbimizin insanlığa hediye ettiği, ruhun aşk ve tevekkülle, kalbin iman ve sabırla dolmasına vesile olan mübarek Ramazan-ı Şerifin, sayılı günlerini tamamlamaya adım adım yaklaşmaktayız. İnsan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan bu mübarek ayı bitirmeye yaklaşırken, bir yandan da Ramazan-ı şerife en büyük anlamını veren mübarek Kadir Gecesi’ne (10 Haziran Pazarı Pazartesi’ye bağlayan gece) bir kez daha kavuşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz.
Detay

13 Nisan 2018 Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece Miraç Kandilidir. Her yıl yeniden Miraç Kandiline Rabbimizin bizi kavuşturması rahmetinin ve merhametinin bir tecellisidir. Zira nefsi arzularımız ve dünyevi hırslarımıza yenik düşen biz insanlara Rabbimizin bir imkan daha tanıyıp tövbe etme imkanı sunmasıdır. Bizi ayağa kaldırıp, kalbi dirilişimizi gerçekleştirmek için bize bir hatırlatmadır.
Detay

19 Mart 2017 Pazartesi günü Her yıl manevi bir yenilenme mevsimi olarak bizlere gelen mübarek üç aylar dan biri olan Receb-i Şerif ayına girmiş bulunmaktayız. İlk Cuma gecesi olan 22 Mart 2017 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç aylara girdiğimizi müjdeleyen Regaip kandilidir. Bu gece, manevî iklimi ile benliğimizi kuşatan, gönüllerimizi ferahlatan üç aylara ulaşmanın mutluluğunu inşallah bir kez daha yaşayacağız. Bu gece aynı zamanda Kur’an Kerim ayı Ramazan-ı Şerifin müjdecisidir.