16.07.2020

SARAYDÜZÜ 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ

İlçe Kaymakamlığımız öncülüğünde gerçekleştirilen programda ilçe müftülüğümüz tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

15 Temmuz günü saat 11 :00 da Merkez Kebir Camiinde, başta 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okutuldu. Saat 13:00 da şehit kabristanlarında Kur’an_ Kerim okuyup dualar edildi. Ayrıca şehit yakınlarının ziyaret edildiği programa İlçe Kaymakamı başta olmak üzere Belediye Başkanı, İlçe Müftüsü, Jandarma Bölük Komutanı ve İlçe Emniyet Amiri katıldı.

Akşam saat 20:00’da Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda Din Görevlileri tarafından şehitlerimiz için ilahi ve kasideler okundu.15  Temmuz gecesinin simgesi olan sala seslendirildi.

İlçe müftüsü Kazım ATCI tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

Gece 00:13 te İlçe Merkezi ve köylerdeki tüm camilerimizde salalar okunarak demokrasi nöbetine devam edildi.