22.06.2020

2020 YILI VEKALETLE KURBAN BEDELLERİ AÇIKLANDI

2020 yılı vekaletle kurban bedelleri açıklandı. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelleri yurt içi 975 TLyurt dışı 825 TL olarak belirlendi.
Yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, muhacir, mülteci kardeşlerimize Kur’an kurslarımıza ve öğrenci yurtlarımıza ,yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve savaşların yoğun olduğu Afrika’dan başlamak üzere Orta Asya’dan Balkanlar'a, Kafkasya’dan Uzak Doğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlum kardeşlerimize ve muhtaç insanlara kurbanlarımızın ulaştırılması sağlanmaktadır.
Bu yıl Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban kesim ve dağıtım gerçekleştirecek ülke sayısı ve ülkelere götürecek gönüllü sayısında azalma olsa da, yurt dışında 100 kadar ülkede müşavirlerimiz, ataşelerimiz, din görevlilerimiz, koordinatörlerimiz ile ilgili ülkelerdeki dinî idareler ve yerel paydaşlarımızın destekleriyle güvenli bir şekilde milletimizin kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaktır.
“Vatandaşlarımız mobil bağış uygulamamızdan kurban vekâletlerini verebilecekleri gibi; İlçe Müftülüğümüz vasıtasıyla, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız 0 368 718 10 76  numaralı telefondan Müftülüğümüzü arayarak; ayrıca
https://tdv.org/tr-TR/  adresinden kurban vekâleti hakkında detaylı bilgi alabilirler.