13.03.2024

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASI ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığımızca, istiklal ve istikbalimizin teminatı olan gençlere yönelik yürütülen dinî, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaların sürekli hale getirilmesi, toplumda milli ve manevi değerlerimize yönelik farkındalık oluşturulması amacı doğrultusunda yurt genelinde düzenlenen Ortaokullar Arası Şiir yarışması, Gerze İlçemizde 13.03.2024 günü Müftülük Konferans salonunda icra edilmiştir.

Yarışmaya İlçemizden Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi RAVZA ECRİN ALBAYRAK ve Atatürk Ortaokulu Öğrencisi MERCAN MUTAF katılım sağladı. İki öğrencimiz de Mehmet Akif ERSOY’un Âsım / Çanakkale Şehitlerine adlı eserini ezbere okuyarak performanslarını jüri karşısında sergiledi. Yarışmanın akabinde Yunus Emre Ortaokulu Öğrencisi Ravza Ecrin ALBAYRAK İlçe birincisi, Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Mercan MUTAF ise İlçe ikincisi olarak seçildi.

Yarışmanın ardından açıklamalarda bulunan İlçe Müftümüz Mustafa AKTAŞ, İstiklal Marşımızın kabulu dolayısıyla Mehmet Akif ERSOY’u hayırla yad ederek Cenab-ı Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmak zorunda bırakmasın dedi. Müftü AKTAŞ her iki öğrencimizi, vermiş oldukları emek ve gayretten ötürü tebrik ederek ödüllerini takdim etti.