15.03.2019

Mehmet AKİF'İN "ÇANAKKALE" ŞİİRİNİ GENÇLERDEN DİNLEDİK

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı ile İlçe Müftülüğü tarafından lise öğrencileri arasında altın ödüllü ezbere şiir okuma yarışmasında öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale” Şiirini okudular.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı ile Gerze İlçe Müftülüğü Çanakkale Destanı etkinlikleri kapsamında lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale” Şiirini ezbere okuma yarışması düzenledi. 15 Mart 2019 Cuma günü ilçe finalleri yapılan yarışmada, öğrenciler ilçe birincisi olmak ve Çanakkale Şiirini en güzel şekilde okumak için Gerze İlçe Müftüsü Bayram KARAR’ın başkanlığında Anadolu İmam  Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Abdullah Çağlar SARITAŞ ve Yavuz Selim Camii İmam Hatibi Ahmet SAATCİ’ den oluşan jüri ve izleyiciler huzurunda çaba ve gayret sarf ettiler. Yarışmadan önce yarışmaya katılan öğrencilere ve izleyicilere İlçe Müftüsü Bayram KARAR açılış konuşması yaptı. Yarışmacılarının Çanakkale Şiirini okumalarının ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Talha Ubeydullah YILMAZ İlçe birincisi oldu Ve 22 Mart 2019 Cuma Günü yapılacak olan il finaline katılmaya hak kazandı.

İlçe birincisi olan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Talha Ubeydullah YILMAZ’a İlçe Müftüsü Bayram KARAR tarafından çeyrek altın hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer öğrencilere hediye kitap verilmesi ile program sona erdi.