09.03.2019

UMRECİLERİMİZİ KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLADIK

Gerze Müftülüğü Merkez Yeni Camii Müezzin Kayyım’ı Raif KOÇ’un çalışması ile, Umre ziyareti için Gerze İlçe Müftülüğü’ne kayıt yaptıran umreciler dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Mukaddes topraklara gitmeye hazırlanan, kafile Merkez Yeni Cami'de yapılan programın ardından yola çıktı. Umreciler için Merkez Yeni Cami'de düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahiler ve kasideler okunarak devam eden programda İlçe Müftümüz  Bayram KARAR, Umre'nin fazileti ve önemini anlatan konuşma yaptı.

İlçe Müftümüz Bayram  KARAR konuşmasında, Bugün buradan arzın merkezine, Rahmanın misafiri olmaya gidecek olan yolcularımız var. İnşallah Beytullahın misafirleri olacaklar. Orada tövbeyi istiğfar edecekler, selamlarımızı Resulullah’a iletecekler. Kutsal mekânlarda, ihramlarını giyecek olan umrecilerimiz mikat mahallini geçerek, Kabeyi yedi defa tavaf edecekler, dünya için koşan bu ayaklar orada Sefa Merve arasında iman için koşacaklar. Sevir dağına, Uhud’a, Arafat’a gidecekler ve nefislerini bir köşeye iterek tövbeyi istif har edecekler. Lütfen Hac ve Umre ibadetini sevgiyle muhabbetle yapın. Vaktiniz olduğu sürece ibadetlerinizi ötelemeyin, kutsal mekânlarda vaktinizin her anını ibadetle geçirin ”dedi.

Merkez Yeni Camii Müezzin Kayyımı Raif KOÇ’un din görevlisi olarak umrecilere rehberlik edeceği 20 günlük umre programında yapılacak olan ibadetleri anlatması ve yolculuk ile ilgili son bilgilendirmeyi yapmasının ardından umreciler, vedalaşarak otobüslere bindirilerek Samsun-Çarşamba hava alanına uğurlandı. 20 gün kalacakları kutsal topraklara hareket edecek olan umrecilerimize hayırlı yolculuklar diliyoruz. Kendilerine dualarımızı ve selamlarımızı  emanet ediyoruz. Allah İnşallah  salimen yurda dönmeyi nasip eylesin