21.02.2019

Umrecilere Seminer Verildi

İlçe Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen seminere İlçe Müftüsü Bayram KARAR, Kafile görevlisi Raif KOÇ, İlçemizde Site Cami İmam Hatibi olarak görev yapan Ali İhsan DİNÇ ve Kuran Kursu Öğreticisi Azize BALCIOĞLU katılarak Umrecilere bilgilendirme semineri verdi. Kafile görevlisi Merkez Yeni Camii Müezzin Kayyım-ı Raif KOÇ’un çabalarıyla oluşturulan umreci gurubu 02 Mart günü kutsal topraklara gitmek için yola çıkacak. 20 gün sürecek olan umrenin daha verimli geçmesi, umrecilerin kutsal mekânlarda daha bilinçli hareket etmesi ve oradan istifadenin daha fazla olması adına düzenlenen umre seminerine bay-bayan umreci adayları katıldı. İki gün süren seminerde umrenin hikmeti ve umredeki sembollerin anlamı, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, ibadet ve umre bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v),Mescidi Nebevi ve Medine, bir arada yaşama bilinci ve kadınlara özgü konular hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerin sonunda umrecilere aşı yapılarak seminer sonlandırıldı.