23.10.2021

ERFELEK'TE ARTIK SÖZLERİN EN GÜZELİ OLAN KERİM KİTABIMIZ EN GÜZEL MEKANDA OKUNACAK

Sinop/Erfelek İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erfelek Şubesi işbirliğiyle Erfelek Şehit Kenan DÖNGEL Anadolu İmam Hatip Lisesine Tilâvet ve Etkinlik Sınıfı kazandırıldı. Tilavet ve Etkinlik Sınıfının açılışı Sinop Valisi Erol KARAÖMEROĞLU, Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt GÜRSES, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet UZUN, İlçe Müftüsü Hikmet BEKTAŞ ve protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Yapılan açılışta İlçe Müftülüğü ve TDV Erfelek Şubesi adına Müftü Hikmet BEKTAŞ'a, Erfelek Kaymakamı teşekkür belgesi, Sinop Valisi de plaket takdim etti. Açılışın ardından Sinop Valisi ve hâzirun Tilavet ve Etkinlik sınıfında bir süre oturdu ve sohbet etti. Vali KARAÖMEROĞLU "Çok değişik, güzel ve özel bir mekan olmuş. İlçe Müftümüze ve onun şahsında Müftülüğümüze ve Türkiye Diyanet Vakfı Erfelek Şubesine çok teşekkür ediyorum, hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

İlçe Müftüsü Hikmet BEKTAŞ da yapılan sohbette "Rabbimiz Zümer Suresinin 23 üncü ayetinde 'Allah (cc) sözün en güzelini indirdi' buyuruyor. İmam Hatip Lisemizde artık öğrencilerimiz sözlerin en güzeli olan Kerim Kitabımızı bu Tilâvet ve Etkinlik Sınıfında okuyacak, İlâhî Kitabımızın sadr-a şifa olacak güzelliklerini bu sınıfta gönüllere nakşedecekler, mesleki etkinliklerini öğrencilerimiz bu sınıfta icra edecekler. Sayın Valim, sizin teşriflerinizle bu güzel mekanı açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz, biz aynı zamanda İmam Hatip Lisemizin okul formalarını da veriyoruz, ayakkabı ve kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılıyoruz, Erfelek'te ilkokuldan mezun olan 96 öğrencimizden 42 tanesini görevlendirdiğimiz hocalarımız marifetiyle İmam Hatip Ortaokulumuza kaydettirmeyi başardık. Bu manada yaptığımız bütün çalışmalara emek veren Türkiye Diyanet Vakfı Muvazzaf Görevlimiz Nevzat ÖZKAYA olmak üzere bütün hocalarımıza da teşekkür ediyorum" dedi. Ardından bir öğrencimizin okuduğu Kur'an, İlçe Müftüsünün yaptığı dua ve fotoğraf çekimiyle birlikte program sona erdi.