02.11.2020

ERFELEK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN “UZAKTAN EĞİTİME SEN DE DESTEK OL” KAMPANYASINA YAKIN DESTEK

Koronavirüs salgınıyla mücadele bağlamında eğitim ve öğretimin uzaktan devam ettiği bu süreçte, tablet ihtiyacı olan öğrencilerimizin bu ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Sinop/Erfelek İlçe Kaymakamlığımızın “Uzaktan Eğitime Sen De Destek Ol” adıyla başlattığı tablet kampanyasına Erfelek İlçe Müftülüğü olarak farkındalık oluşturacak ve örneklik teşkil edecek şekilde biz de katkı sağladık.

İlçe Müftüsü Hikmet BEKTAŞ yaptığı açıklamada “Söz konusu kampanyada elde edilen 40 tabletin 12 tanesini İlçe Müftülüğü olarak, hocalarımızın fedakar çalışmalarıyla ve yeri geldiğinde maaşlarını da ihtiyaç sahipleriyle paylaşabileceklerini gösteren kadirşinas anlayışlarıyla temin ettik. Aynı zamanda tablet dağıtımı yapılan öğrencilerimizden, internet erişimi olmayan yavrularımıza hocalarımızla yaptığımız istişareler ve teşvikler neticesinde internet imkanı da sağlayacağız. Hocalarımızla beraber “Uzaktan Eğitime Sen De Destek Ol” kampanyası için aldığımız tabletleri İlçe Kaymakamımız Sayın Burak Bozkurt GÜRSES’e teslim ettik. Kaymakamımız da bu kampanyaya destek olan herkese, İlçe Müftülüğümüze hem duyarlılığı, hem de gayretleri için teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü marifetiyle tespit edilen öğrencilerimize bu tabletlerin dağıtımını gerçekleştirdik. Erfelek Müftülüğü olarak Din Hizmetlerinde, Eğitim Hizmetlerinde, Yönetim Hizmetlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetlerde olduğu gibi Sosyal Sorumluluk Projelerinde de üzerimize düşenin fazlasını yapmayı öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz. Bizler bu minvalde ailelerimize, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik olarak yaptığımız bütün çalışmaları hem görevimiz olarak telakki ediyor, hem de milletimizin geleceğini ancak bu yolla garanti altına alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu vesileyle kampanyaya katkı sunan herkese; özellikle de din gönüllüsü hocalarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.