26.08.2020

ERFELEK MÜFTÜLÜĞÜ OLARAK 28 İNCİ NİKAHIMIZI DA KIYDIK ŞÜKRANLİLLAH

İl ve İlçe Müftülüklerine Evlendirme yetkisinin verilmesinden sonra Erfelek İlçe Müftülüğü olarak yirmi sekizinci nikahımızı da kıydık şükranlillah. Edanur ÇİL ve İsmail TURAN çiftinin nikah kıyma merasiminde İlçe Müftümüz Hikmet BEKTAŞ kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Evlilik, toplumun selametini, ailenin saadetini ve çocukların asaletini temin için ; Allah’ımızın emri, Peygamberimizin kavli ve şahitlerin huzurunda çiftlerin, evlendiklerini hür iradeleriyle hiçbir tesir altında kalmadan açıkça beyan etmesi ve bu iradelerini, şahitlerin ve merasime katılanların huzurunda da tekrarlamasıyla yapılan sözleşmelerdir. Esasen evlilik, biz müslümanlar açısından cennet arkadaşı seçmektir. Çünkü bizler eşlerimizi sadece dünya için değil, ebedi alemde, cennette de birlikte yaşamak için seçeriz. Günümüzde evlilik dışı ilişkilerin ve nikahsız birlikteliklerin teşvik edilip, özendirilmesine rağmen; milletimizin “Evlilikte keramet vardır” sözüne değer vererek itibar etmesi: Peygamberimizin “ Nikah benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimi kale almazsa o, benden değildir” hadis-i şerifinin hala baş tacı edildiğinin de bir göstergesidir. Biz de evlenen çiftlerimize Sinop/Erfelek İlçe Müftülüğü olarak İlahi kitabımız olan Kur’an-ı Kerim ve Mealini, İslam İlmihalini, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın evlenen çiftlere özel olarak hazırladığı ve Hadislerle Aile, Hadislerle Kadın, Hadislerle Çocuk ve Aile Olmak gibi kitaplardan oluşan Evlilik Setini okumaları şartıyla hediye ediyoruz. Müftülük olarak evlilik işlemlerini birer fırsat olarak görüyor, bu bağlamda hem resmi işlemleri yapıyor, hem nikahı kıyıyor, hem de işin manevi boyutunu dualarla ikmal ediyoruz. Evlenen çiftimize bir ömür boyu sağlık, afiyet ve mutluluklar diliyoruz” diye konuştu.