25.10.2023

Dikmen İlçe Müftülüğü’nden Anlamlı Yarışma

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Dikmen İlçe Müftülüğü, ilçede yer alan Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında bir yarışma düzenledi. Söz konusu yarışmanın çerçevesi ise hem Ortaokul hem de Lise öğrencilerini kapsayacak şekilde geniş tutuldu. Buna göre Ortaokul öğrencileri arasında “Peygamberime mektup”, Lise öğrencileri arasında ise “Peygamberime şiir” adlı yarışmalar tertip edildi. Katılımın yüksek seviyede olduğu yarışmada öğrencilerimiz birbirinden güzel eserler ortaya koydular. Yarışma boyunca hem öğrencilerde hem de öğretmenlerinde heyecanlı bir telaş hakim oldu.

Yarışmaların öğrencilerimiz tarafından yoğun bir ilgiyle karşılık bulmasını Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ve okul idarecileriyle yapmış oldukları istişarelere borçlu olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü V. Onur AKSAN, sevgili öğrencilerimizin yazmış olduğu eserler arasında eleme yapma noktasında oldukça zorlandıklarını, yarışma gereği dereceye girenleri belirlemek zorunda kalmakla beraber aslında her bir öğrencimizin gönüllerindeki yerinin her zaman birinci sırada olduğunu ifade etti.

Dikmen İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen törende dereceye giren öğrencilerimiz, ödül ve hediyelerini Dikmen Kaymakamı Sayın Ozan CİVELEK’in elinden aldılar. Dikmen İlçesi’nde bu türden organizasyonların çok kıymetli olduğunun altını çizen Kaymakam CİVELEK, İlçe Müftülüğümüzü, öğretmenlerimizi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik etti.

Programın sonunda Dikmen Kaymakamı Sayın Ozan CİVELEK’e bu yılki Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası tema kitabı olan “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” adlı eseri takdim eden İlçe Müftüsü V. Onur AKSAN, öğrencilerimizin Peygamberimize olan sevgilerine hayran kalmamanın mümkün olmadığını belirterek çok yakın zamanda “Peygamber Efendimizin Hayatı” şeklinde bir yarışma daha planladıkları müjdesini verdi.

Yarışmamız aynı zamanda Diyanet Haber sitesinde de yayımlandı.