03.12.2018

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ

Boyabat'ta 22 yıl aradan sonra Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. Müftülüğümüz tarafından 01.12.2018 Cumartesi günü Merkez Beyazıt Camiinde düzenlenen programda hafızlık eğitimlerini başarı ile tamamlayıp belge almaya hak kazanan 16 hafızımıza hafızlık belgeleri verildi.

Sunuculuğunu İlçe Vaizi Bekir ERAVCI'nın yaptığı program, Araç İlçesi Müftüsü Abdülhamit PEHLİVAN'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftümüz İsa SAĞLAM açılış konuşmasında hafızlığın öneminden bahsetti ve bu programların her yıl düzenleneceğini söyledi. Akabinde Sinop İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI, İlçe Kaymakamı Fatih AKSOY ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ konuşma yaptılar. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Vekili Osman ALPASLAN yaptı. Program, Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih OKUMUŞ ve Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi M.Mansur SAĞIR'ın Kur'an-ı Kerim ziyafeti, Hafızların kısa sureleri okumasının ardından Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim YILMAZ tarafından yapılan dua ile sona erdi. Program sonunda hafızlık sınavlarını başarı ile tamamlayan 16 hafıza protokol üyeleri tarafından hafızlık belgeleri ve hediyeleri verildi. Ayrıca katılımcılara Boyabat Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu.