02.08.2016

2016 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

İlçemizde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ülke genelinde 9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası İlçemiz Müftülüğünün organizasyonuyla merkez ve köylerimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yapılan etkinlikler:

1-Konferans; Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail KARAGÖZ tarafından Hz. Peygamber Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet konulu konferans.

2-Ödül Töreni; İlçemizde ilk, orta ve lise okulları arası kitap okuma yarışması ve ödül töreni.

3-Kan Bağışı; Başta Din Görevlilerimiz olmak üzere halkımız tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kan bağışı yapıldı.

Not:237 ünite kan bağışı yapılmıştır.

5- Köy Buluşmaları; İlçemiz Günpınar Köyü Balcıoğlu Mahallesi, Gazidere Tabaklı Köyü, Cemalettin Köyü, Karacaören Köyü Sefaköy Mahallesi ve Kılıçlı köylerinde Kutlu Doğum Haftası köy buluşmaları programı gerçekleştirildi.

6- Kutlu Doğum Aşı; Her yıl olduğu gibi öğrencilere ve halka yönelik Belediyemiz Sponsorluğunda Müftülüğümüz organizasyonu ile 3000 kişilik Kutlu Doğum Aşı Merkez Beyazıt Camii avlusu, Erenliktepe Parkı ve Durağan Sarydüzü yol kavşağı Osmanlı Market yanında dağıtıldı.

7- 4,6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencilerinin hazırlamış olduğu Kutlu Doğum Haftası Programı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda sergilendi.

8-Kutlu Doğum Haftası Finali Müftülüğümüz personelinden oluşan tasavvuf musikisi korosunun söylediği ilahiler ve ilçemizde okunan 1001 hatim (1301 Okunan) duası ile son buldu.