23.11.2018

AYANCIK'TA 2018 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2018 yılı teması “Hz. Peygamber (s.a.v)  ve Gençlik” olarak belirlenen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri Ayancık Müftülüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak, resmi kurum ve kuruluşlar, ilçemiz esnafları ilçe müftülüğünden ekipler tarafından ziyaret edilerek Mevlid-i Nebi haftası etkinliklerine davet edildi.

19.11.2018 Pazartesi günü Akşam Namazı ile Yatsı Namazı arasında Mevlid Kandili Programı icra edildi.

Daha sonra 23.11.2018 Cuma günü akşam Ayancık Kültür Merkezi Salonu’nda saat 19.30’da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslâm Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet ÜNSAL tarafından “Hz. Peygamber (s.a.v)  ve Gençlik” konulu konferans verildi. Konferans, İlçemiz Aşağıerkengünez Mahallesi Camii İmam-Hatibi Murat DEMİR’in sunuculuğunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde İlçemiz Akören Köyü Camii 4/B’li Sözleşmeli İmam-Hatibi Nafi ÖZAY tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Ömer ERGÜL’den sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili sinevizyon izlendi.

Akabinde kürsüye davet edilen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesi İslâm Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet ÜNSAL tarafından “Hz. Peygamber (s.a.v)  ve Gençlik” konulu bir konferans verildi. Davete icabet eden misafirlerin ilgiyle dinlediği Ahmet ÜNSAL, Hazreti Peygamberin hadislerinden ve yaşantısından örnekler vererek bugünümüze yansıyan bazı uygulamaları anlattı. Konu, Peygamberimiz ve ona özlem olunca zamanın nasıl geçtiği anlaşılamadan program sona erdi. Program sonunda günün anısına Ayancık Belediye Başkanı Arslan ÖZDEMİR tarafından Prof. Dr. Ahmet ÜNSAL hocamıza bir buket çiçek ve İlçe Müftümüz Ömer ERGÜL tarafından da bir hediye takdim edildi.

Ayrıca programa katılan herkese girişte, bir gül ve “Hz. Peygamber ve Gençlik” isimli bir kitap hediye edildi.

İlçemiz Müftüsü Ömer ERGÜL KYK Yurdunda kalan öğrencilere 22.11.2018 tarihinde “Hz. Peygamber (s.a.v) ve Gençlik” Konulu bir konferans verdi.