16.09.2024

Mevlid-i Nebi Kitap Fuarımız açıldı.

Uzun süren bir hazırlık sürecinin ardından Kitap Fuarımız Mevlid Kandili günü olan 14 Eylül Cumartesi Günü hizmete girdi.

Prof. Dr. Yasin PİŞGİN tarafından verilen konferans ile başlayan programa Ayancık Kaymakamı Ahmed ÇELİK, İl Müftüsü Paşa BEKTAŞ, Ayancık Belediye Başkan Vekili Fikret YILMAZ, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Samet TÜRKSOY, Ayancık MYO Müdürü Şemsettin ULUÇAM, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Can ÖZBAY, MHP İlçe Başkanı Hüseyin DÖNMEZ, CHP İlçe Başkanı Seyhan Sabri SARISOY, İlçe Müftümüz Ömer Faruk KIVRAK İlçe Protokol üyeleri, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftümüz Ömer Faruk KIVRAK #açılışkonuşmasında okuma seferberliği çağrısı yaparak şunları söyledi:

Diyanet işleri Başkanlığımızın Merkez ve taşra teşkilatları tarafından her yıl Peygamberimizin doğum yıldönümü münasebetiyle kutlanan #MevlidiNebi Haftalarında, Peygamberimiz ve İslam Dini dendiğinde ilk akla gelmesi gereken şeylerden birinin #ilim ve #irfan kavramları olması gerektiğinden hareketle müftülük olarak ilçemizde bu etkinliği gerçekleştiriyoruz.

OKUMA SEFERBERLİĞİ

Toplum olarak Kitap okumanın yerleşik alışkanlıklarımızdan olmadığı ortadadır. Ancak bu durumu değiştirmek imkansız da değildir. Türkiye Yüzyılını kurmak için Devletimiz tarafından büyük atılımlara imza atılan şu günler büyük bir fırsat oluşturmaktadır. Gerçekleştirilecek topyekün bir seferberlikle başta gençlerimiz olmak üzere her yaştan insanımızın kitapla ve okuma ile buluşturulması sayesinde okuma alışkanlığı konusundaki olumsuz tabloyu tersine çevirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu bağlamda herkes kendi kapısının önünü süpürdüğünde her yerin tertemiz olacağı fikriyle hareket ederek kendi ilçemiz olan Ayancıkta okuma alışkanlığı konusunda bir kıvılcım da biz yakmaya çalışıyoruz.

TEŞEKKÜR

Bu noktada 4 yıldır bizden desteklerini esirgemeyen Ayancık Kaymakamlarımıza ve şu anki Kaymakamımız Sn Ahmed ÇELİK’e, Ayancık Belediyemize ve Değerli Başkanımız Sn Hayrettin KAYA’ya, Sinop İl Müftümüz Sn Paşa BEKTAŞ’a, Ayancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Halk Eğitim Merkezimize, Sinop ve ayancık Gençlik Spor İlçe Müdürlüklerimize, içinde bulunduğumuz bu çadırı her yıl bila bedel getirip burada kurulumunu gerçekleştiren Şerafettin VURAL a, Ayancık Ahşap sahibi sayın Mustafa özdemir ve Yamanoğlu Orman Ürünleri sahibi ve İl Genel Meclisi üyemiz Sn Erkan ÖRNEK’ e, burada şu an sayamayacağım ama isimlerini kalbimize ve çadırımızaın sahnesine kazıdığımız değerli destekçilerimize, gönüllü hanımefendilere ve beyefendilere ve gündüzünde çalışıp gecesinde burada nöbet tutan değerli din görevlilerimize, kuran kursu hocalarımıza ve dairemiz çalışanlarına, bizi yalnız bırakmayan değerli protokol üyelerimize ve siz değerli halkımıza teşekkürü bir borç biliriz.

İl Müftümüz Sn Paşa BEKTAŞ yaptığı konuşmada Mevlidi Nebi Haftasının Hz Peygamberi anlama ve anlatmadaki rolüne değinerek İlçe Müftümüze ve bu faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen hocalarımıza ve ayrıca destek veren kurumlara ve hayırseverlere teşekkür etti.

Konferansın ardından Kaymakam Ahmed ÇELİK ve İl Müftüsü Paşa BEKTAŞ tarafından Prof. Dr. Yasin PİŞGİN’e plaket takdim edildi.

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından İlçe Müftümüz misafirlerimize kitap fuarını gezdirerek kitaplar ve yayınevleri hakkında bilgiler verdi.

Program Yasin PİŞGİN Hocamızın okurlarının kitaplarını imzalaması ile son buldu.