16.11.2018

Sinop’lu Umrecilerin; Kutsal Topraklara Yolculukları Başladı

Sinop'tan umre ziyareti için kutsal topraklara giden 58 kişi Medine-i Münevvere’ye dualarla uğurlandı.

Diyanet işleri Başkanlığının organizasyonu ve Sinop İl Müftülüğü'nün öncülüğünde 58 kişilik umre gurubu kutsal topraklara dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı..

Umrecileri uğurlama da konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi “Gönülleri, kalpleri mukaddes topraklarda olmayı arzu eden umrecilerimiz  ve onları uğurlamaya gelmiş çok aziz kardeşlerim, Cenab-ı Hak bu yolculuğu mukaddes, mübarek ve feyizli eylesin inşallah. Her biriniz, aynı arzu ve iştiyakla kainatın efendisi Hazreti Muhammed Mustafa (sav)i Ravza'i Mutahhara'da ziyaret etmek, sonra İslamın kıblesi, yeryüzünün ilk mescidi olan Kabe'yi Muazzama'ya varmak ve orada Hacerül Esved’de Rabbimize niyazda bulunmak, anasından doğduğu gün gibi Arafat'ı yaşayıp geriye dönmek arzusundadır. Sevgili Rasülümüz (sav)  Şöyle buyurdu: “Umre ibadeti daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefarettir. Mebrur haccın karşılığı ise ancak cennettir.” buyurmuşlardır. Cenabı Hak Umreye giden tüm umrecilerimize mebrur bir umre yapmayı nasip eylesin; Oraya vardığınızda sizin üzerinize düşen en önemli vazife kendi şahsınıza, ailenize ve çoluk çocuğunuza dua etmek kadar ülkemizin ve Müslümanların birlik ve beraberliği için de dua etmektir. Cenab-ı Hak dualarınızı kabul etsin. Ülkemize tüm İslam Alemine birlik ve beraberlik içinde huzur dolu günler nasip etsin" dedi.

Akabinden grup görevlisi Kefevi Camii imam hatibi Ekrem Ünal’ın  yapmış olduğu duanın peşine umreciler tekbirlerle Medine-i Münevvere’ye uğurlandı.

20 günlük umre ziyareti kapsamında ilk olarak Medine- Münevvere’ye , ardından'da Mekke-i Mükerreme’ye geçecek olan Sinop Kefevi Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal ve Türkeli Merkez Camii İmam Hatibi Bekir Yılmaz görev yapmaktadır.

Sinop’lu Umreciler 04 Aralık 2018 Tarihinde Sinop’a dönecekleri belirtildi.