14.11.2019

Dr.Selim Argun Din Görevlileri İle Buluştu

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilimize gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun Din Görevlileri ile buluştu.

Program İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde Fatih Sultan Mehmet Camii imam Hatibi Celil Kalyoncu’nunn Kur’an-ı kerim tilaveti ile devam etti. Sinop hakkında bilgiler veren il Müftüsü Çelik “yoğun programı içerisinde bizleri kırmayarak Mevlid-i nebi Haftası etkinlikleri için ilimize gelen Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun hocamıza çok teşekkür ediyor hoş geldiniz safalar getirdiniz diyorum” dedi.

Diyanet işleri başkan yardımcısı Dr. Selim Argun din görevlilerinin Mevlid Kandillerini Ve Mevlid-i nebi Haftasını kutlayarak sözlerine şöyle devam etti. “çağımızda semavi dinler ve semavi olmayan  dinler de dahil insanların 3 temel problemi ile karşılaşıyoruz.

Birincisi modernleşmenin getirdiği yeniliklerden biri olan bilgiye kolay ulaşıp kolay öğreniyor ve sorguluyorlar. Bundan dolayı gençlerimiz  bilgilere hızlı bir şekilde ulaştıkları için  nasıl ibadet edebiliriz? Nasıl bu işlerden sakınabiliriz? Soruları yerine niçin  sorularını sormaya başladıkları için onları tatmin edici cevaplar verememekteyiz. Birikimlerimizi kontrol etmemiz ve bu gençliğin sorduğu sorulara onları tatmin edecek bir şekilde cevaplar vermek için kendimizi revize etmeliyiz.

İkinci husus Ahlaksız dindarlık sendroumu şiddetli bir şekilde yayılıyor. Buda çok büyük bir tehlikedir. Teknolojinin getirdiği olumsuzluklardan biridir.

Üçüncü bir husus ise gençlerle bizler arasında ki iletişim ve onların sorgulamalarına vereceğimiz cevap  onları tatmin etmemektedir. Bu hususlarda  gayretler edip gençlerimiz ile aramızdaki makas açığını kapatmamız gerekmektedir. Bizler insanlara dinimizin güzelliklerini anlatmak için dertlenmemiz gerekmektedir.  Osmanlı Devleti tarafından Güney Afrika’ya gönderilen Ebu Bekir Efendi gibi Zanzibar üleması gibi gibi düşünüp onlar gibi hareket etmeliyiz. Zanzibar Üleması  batılı devletlerin götürerek esir ettikleri ve ucuz işçi olarak çalıştırdıkları insanların dini nasıl öğreneceklerini ve dini yaşamlarını nasıl ayakta tutacaklarının müzakeresi sonucu şu karar varıyorlar. Aramızdan bazılarının o esirler arasına karışarak onlar gibi hareket edecek gittikleri yerlerde onlara Allah’ın Dinini  emir ve yasaklarını öğretecek bu karar varıyorlar. Ve aralarından bazıları esirlerin arasına karışarak onların dini yaşamaları ve öğrenmeleri konusunda ailesinden ve kendi özgürlüğünden fedakarlık yapıyorlar. Bizler bu şekilde dertlenmedikçe muvaffak olamayız” dedi.

Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Dr. Selim Argun söz almak isteyen Din Görevlilerini dinlemesinin ardından program sona erdi