09.10.2019

Vali Şakalar, Başkan Ayhan Din Görevlileri İle Bir Araya Geldi.

Sinop İl Müftülüğü, Din görevlileri Derneği ve Diyanet-Sen Merkez ilçe temsilciliği işbirliği ile  Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programında Sinop Valisi Köksal Şakalar Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan Din Görevlileri ile bir araya geldiler.

Yapılan kahvaltının akabinde program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Gündem konularının görüşülmesinin akabinde misafirlere ve Din Görevlilerine “hoş geldiniz” diyen  İl Müftüsü Çelik sözlerine şöyle devam etti “Camiler tarih boyu Müslümanların birlik ve beraberliğinin gerçekleştirildiği, kalplerin ve gönüllerin bir araya geldiği, toplumsal bir vicdanın inşa edildiği yer olmuştur. Milli Mücadelede insanlara vatan sevgisinin millet kavramının kutsallığı anlatılarak vatanın kurtuluşu sağlanmıştır. Mehmet Akif Ersoy Nasrullah Camii başta olmak üzere bir çok camide aynı şekilde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nde verdiği hutbede bu gerçeğe değinmişlerdir. Nitekim 15 Temmuzda işgallere karşı camilerden yükselen sala sesleriyle bu topraklara sevdalı insanlar vatanımıza ve milletimize sahip çıkmışlardır. Camilerimizin ayrılmaz bir parçası Din Görevlilerimiz Allah’a ve dine sevdalı, insanlara yön veren, bulundukları yerleri milli ve manevi değerlerle imar eden kanaat önderi, topluma adanmış, fedakar liderlerdir.” Dedi.

Din Görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Tebrik eden Sinop Valisi Köksal Şakalar sözlerini şöyle devam etti. “ din görevlilerinin her zaman önemli bir misyon üstlenmiştir. Bilinçli bir neslin yetişmesinde öğretmenler kadar  din görevlilerinin de önemi  çok büyük.   İmamlar  halkın her derdinde yanında görmek istediği insanlardır. Düğününde, cenazesinde, kavgasında, barış yemeğinde halk hepsinde imamları yanında görmek ister. Sadece dini hususlarda değil,  yerine göre ailevi meselelerde dahi imamların fikri alınır. Bu sebeple hocalarımızın kendilerini sürekli yetiştirerek,  hayatın içinde her konuda fikir sahibi olacak hale gelmesi ve kendilerini sürekli yenilemeleri gerekmektedir. Bu vesileyle hepinizin haftasını kutluyor, bu haftanın barış ve kardeşliğin hüküm sürmesi ve devam etmesine vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programına Sinop Valisi Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Vali Yardımcısı Murat Girgin, emekli  Sinop Müftüsü  Cevat Altun, emekli ve görevi başındaki din görevlileri katıldı.