06.09.2019

Yarışmanın Birincisi; Durağan

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Din Görevlileri arası yapılan bilgi yarışmasında Durağan birinci oldu.

Sinop İl Müftülüğü toplantı salonunda yapılan yarışmaya sistem üzerinden 19 kişi müracaat etti. Yarışmaya katılan din görevlileri sınav komisyonu tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan  “Fetvalar” kitabının muhtelif yerlerinden hazırlanan 40 soruyu cevaplamak için ter döktüler. Sınavdan önce sınava katılanlara “Hoş geldiniz” diyen komisyon başkanı Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik sözlerine şöyle devam etti. “Diyanet İşleri Başkanlığımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında  Din Görevlileri Bilgi yarışması düzenlenmesini istemiştir. Bu bağlamda sizlerde sistem üzerinden yarışmaya katılabilmek için müracaat ettiniz. Bu yarışmalar bizlere kendimizi, ölçme ve değerlendirme fırsatı sunmaktadır. Bu yarışmaların neticesinde kendimizin eksik olduğumuz  tarafları tespit ederek bizlerin kendimizi geliştirme ve bilgilerimizi yenileme imkanı sunmaktadır. Kendimizi geliştirdiğimiz ve devamlı olarak yenilediğimiz zaman da görev yaptığımız yerlerde başarılı hizmetler vermeye muvaffak oluruz. Yarışma sonucunda il birincisi olan arkadaşımızın ismi Diyanet İşleri Başkanlığımıza bildirilecek olup, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 il birincisi arasında çekilecek olan kura sonucu üç kişi umre ile ödüllendirilecektir. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Bir saat olan sınav süresi sonunda yapılan değerlendirme de Sinop ili Durağan İlçesi Aşağı Alınca Köyü Camii İmam Hatibi Mustafa Coşkun il birincisi oldu.

Sınav Komisyonu Sinop il Müftüsü Ali Hayri Çelik Başkanlığında  Erfelek İlçe Müftüsü Mikail Özkan, İl Vaizi Birol Demirci, Cezaevi Vaizleri Bahadır Aydın ve Güneş Öztürk’ten teşekkül etti.