29.07.2019

Çocuklar aileleri İle Birlikte Camiyle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığının talimatı üzere Sinop il Müftülüğü “Haydi Ailece camiye” sloganıyla çocukları aileleri ile birlikte camiyle buluştu.

Alaaddin Camii’nde Cemaatle kılınan öğle namazını müteakip Program Yaz Kur’an kursuna devam eden öğrencilerin Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Akabinde öğrenciler tarafından okunan aşırlar, sureler ve ilahiler velilerin  duygu dolu anlar yaşamasına sebep oldu. Programda konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “Çocuk İslam ümmetinin istikbalidir. Camilerimizde çocuk olmadığı zaman dinin güzelliklerini peygamber Efendimiz (sav) in güzel ahlakını gelecek nesillere taşıma konusunda büyük sıkıntılar yaşarız. Camilerimizi çocuklarımızı öyle anlatmalıyız ve tanıtmalıyız ki, camilerimiz çocuklarımızın  hayatlarının  merkezlerinden  bir olmalı. Huzur aradıkları zaman buralara gelerek huzur bulmalılar. sıkılıp dara düştükleri zaman buralarda teselli burada aramalılar. Aksi takdirde günümüz gençliğinin başına bela olan kötü alışkanlıklarda huzur ve teselliyi ararlar. Çocuklarımızı camilerimize alıştırmalıyız ve sevdirmeliyiz ki; bu günün çocukları  yarının büyükleri olarak camilerimizde ki yerlerini alsınlar. Ne güzel söylemişler “camide namaz kılarken arka saflarda gülüşen çocuk sesleri yoksa gelecek nesiller adına korkun” bu yüzden dolayıdır ki hiçbir mümin çocukların hafızalarında ve gönüllerinde kötü anı oluşturacak hal ve davranışlardan kendilerini muhafaza etmelidirler. Onlara Cenab-ı Hakk’ın evleri camilerimizi ibadethanelerimizi sevdirmeliyiz ve oraları alıştırmalıyız. Bizler namaza gelirken kendimiz ile birlikte evlatlarımızı, torunlarımızı, yeğenlerimizi yanımızda cami ile tanıştırmalıyız. Bu programı icra eden çocuklarımıza, onları yetiştiren hocalarımıza ve çocuklarını gönderen velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Program sonunda çeşitli ikramların yanı sıra 15 Temmuz`u anmak ve vatana sahip çıkmak adına "Vatanım Benim Her Şeyim" adlı çocuklara hitaben yazılmış kitaplar hediye edildi.