21.09.2018

Kızılırmak Camii Dualarla İbadete Açıldı

Sinop’un Saraydüzü İlçesi Kızılırmak Mahallesinde Saraydüzü İlçe Müftülüğü ve hayırseverler tarafından yapılan Kızılırmak  Camii dualarla ibadete açıldı.

Saraydüzü Kızılırmak Camii’nde kılınan Cuma namazını müteakip program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Saraydüzü Kaymakam V.  Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Hasan Peker ve Saraydüzü ilçe Müftüsü Hasan Kılıç “Bu Camii vücuda getirirken, inşaatında çalışan ustasından, gece gündüz demeden emek sarf eden ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen sivil toplum kuruluşlarına, hayırseverlere ve Saraydüzü halkına teşekkür ederek Kızılırmak Camiinin ilçemize hayırlı olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

Programda konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “İslam dininin sembolü, birlik ve beraberliğimizin göstergesi, Müslümanların bir gölgedeki varlık ve hâkimiyetinin işareti olan camilerimize muhteşem bir eseri daha ilave etmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz
camilerin İslam kültür ve medeniyetinin kurulmasında ve geliştirilmesinde İslam müesseseleri içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Camilerimiz  müminlerin bir araya geldiği, kaynaştığı, birlik ve beraberliğin tesis edildiği mekanlardır.  Cenab-ı Hak Kur’an-ı Azimüşşan’ da şöyle buyuruyor “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.”(Tevbe Suresi 18)  buyurmaktadır. Bu ayeti kerimede sadece mescitlerin imarı değil Cenab-ı Hakkın kullarının kalplerinin imarı da bu Ayeti Kerimenin muhtevası içindedir. Bu yapılan eserde Saraydüzü İlçesinde yaşan yan veya Saraydüzü İlçesinden olup farklı illerde ikamet eden kardeşlerimizin bir araya gelerek, imkanlarını seferber ederek bu güzel eseri vücuda getirdiler. Kızılırmak Camii’nin vücuda gelmesine  vesile olan ve yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerin hayırlarının kabul etmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

Kızılırmak Camii’nin yapımında emeği geçenlere takdim edilen plaketin ardından, Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam’ın yaptığı dua ile kurdele kesilerek Kızılırmak Camii ibadete açıldı. Davetlilere yapılan ikramın ardından program sona erdi.

Programa Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Boyabat Kaymakamı ve Saraydüzü kaymakam V. Fatih Aksoy, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.