25.06.2018

Sinop’ta Yaz Kur'an Kursları Başladı

Sinop’ta Yaz Kur’an Kursları düzenlenen törenle başladı. Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar aynı zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kendileri için oluşturulan spor alanlarında hoşça vakit geçirecekler.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen yaz kuran kursları dün Sinop Alaaddin Camisi avlusunda gerçekleştirilen törenle başladı.  Yaz Kur’an kursları açılış törenine Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, görevli İmam-Hatipler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; “Diyanet İşleri başkanlığımız “Camide çocuk sesi vatanımın neşesi” parolasıyla Türkiye'deki bütün camilerimize bütün Kur'an kurslarımıza misafir etmek üzere hazırlandı.

Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselam bir Hadis-i Şeriflerinde “Kim çocuğuna  Kur'an öğretirse kıyamet günü ona ve anne babasını altından bir taç  giydirilir” buyurmaktadır. Sizler Kur’an-ı kerim öğrendiğinizde kıyamet gününde anne ve babalarınızın başına altından bir tac giydirmiş olacaksınız.anne ve babalarınızı medarı iftiharı olacaksınız.

Sizler Allah'ın misafirisiniz. Çünkü şair söyle diyor

“Kabe  Kime nasip olsa Huda rahmet eder.

Kişi sevdiğini evine davet eder.”

Allahu Zülcelal kapıdan girdiğimiz zaman kubbenin altında bulunduğumuz andan itibaren Allah'ın Misafirisiniz Allah'ta sevdiği insanları evinde misafir ediyor. Çocuklar yaz Kur'an kursları boyunca artık bizim misafirimizsiniz. sizlerin camimizin avlusuna girmesiyle birlikte camimizi adım atmamız da birlikte bizler  müftülük görevlileri olarak İmam Hatipler, Müezzin Kayyımlar sizin camimize gelmeniz ile büyük mutluluk büyük sevinçle duyuyoruz. Cenab-ı Allah bu sevincimizi mutluluğumuzu daim eylesin,

çocuklar tertemiz fıtratlarınızla körpe dimağlarınızla Rabbimizin indirdiği Kur'an-ı Kerim ile konuşacaksınız Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Aleyhisselatu Vesselam Efendimizin o pırıl pırıl parlayan ahlakı ile tanışacaksınız, sizler Müslüman olduğumuz ilk günden itibaren  yüce dinimizden aldığımız ilhamla destanlar yazmış, zaferler kazanmış ve bütün dünyaya hükmetmiş Ecdadımızın izinde olduğumuzu hatırlatacağız. Bizler Milli ve Manevi  değerler ile yükseleceğiz. Milli ve manevi değerler ile yükseldiğimiz ölçüde millet olduğumuzu büyük bir medeniyetin varisi olduğumuzu anlayacağız. Bizler özümüze dönüyoruz Kur’an-ı Kerim’i anlamakla; Cami bahçesinde bu kutsal iklimde Ramazan'ı Şerif'in hemen akabinde yavrularımızın ellerine cüzlerini, Kur'an'ı Kerim’lerini  alarak bu kutsal mabede koşmalarından daha güzel bir mutluluk olabilir mi?  Yavrularımız omuzlarına Mushafları alarak anne babasının elinden öpüp camiye koşmaları Babacığım anneciğim “Rabbimizin bize gönderdiği Kur'an'ı Kerim’i anlamaya gidiyorum” diye annesiyle vedalaşması ve camiye konuşmasından bir Türk anne ve babası olarak bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi? Elhamdülillah muhterem velilerimiz yavrularınızı bizlere emanet etmekle, yavrularımızı camiye göndermekle, Kur'an kursuna göndermekle hayırlı işi yaptığınız Rabbimizin anne ve babalar olarak bize verdiği vazifenin en kutsalını yerine getirdiğiniz Allah sizlerden razı olsun Sizleri tebrik ediyorum Kur’an-ı Kerim’i kalplerine nakş edeceğiz. Allah korkusunu öğreteceğiz, Ezanı Muhammedi'yeyi daha yakından dinleyecekler. Mimberi, Mihrabı, Kürsüyü, cami saflarını camide bir ve beraber Kardeş olmayı öğrenecekler arkadaşlarıyla birlikte Cenab-ı Hak’kın  huzurunda o masumlar o günahsızlar bu kutsal mabette oldukları sürece bu milleti bu devleti kimseyi yıkamayacaktır Allah'ın izniyle. Günahsız sabilerimizi masum yavrularımız camilerle buluşturuyoruz Elhamdülillah. Bugün bütün dünya artık kendi kutsal değerlerine koşuyor bizler Eğer bir millet olmak istiyorsak! yavrularımızı çoluk çocuğumuzu Bizi biz yapan bizi diğer milletlerden ayıran ve Medeniyet değerlerimizle  ile buluşturan bu kutsal değerlerimize manevi hayatımıza dönmek zorundayız istikbalimizin garantisi teminatı olan yavrularımız Yaz Kuran Kurslarında manevi hayatlarını kutsal değerlerini dinimizin  bize yüklediği vazifeleri sorumlulukları öğrenmeleri için en güzel bir fırsattır.Okulların kapanması ile birlikte tatile dinlenmeye geçen yavrularımızın zihin dünyaları, ruh alemleri alemlerin yaratan yüce rabbimizin kitabı Kur’an-ı Kerim ile buluşacak. 25 Haziran’da başlayan kurslar 17 Ağustos’a kadar devam edecek. Camilerimiz yavrularımızın eğlenerek dinlenerek Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgilerini öğrenecekleri  mekanlar olacak. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından spor etkinlikleri kapsamında kurulan tenis masası, voleybol sahası gibi alanlar oluşturdular. Bunlarla da kalmayıp yüzme havuzu, taekwondo gibi etkinliklerle yaz Kur’an kurslarımıza ayrı bir heyecan katacağız” dedi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in konuşmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile yaz Kur’an kursu açılışı sona erdi.