21.06.2018

Yaz Kur’an Kursları 25 Haziran’da Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur’an Kursları "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz"  sloganıyla 25 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sinop İl Müftü V. Abdullah Söylemez şunları söyledi. “ yaz Kur'an kurslarını her yıl olduğu gibi bu yıl da "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla 25 Haziranda başlıyor. Rasülüllah (sav) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı  öğrenen ve öğretendir” buyurmaktadır. Allah Rasulü (sav) Efendimizin “en hayırlı ve en şerefli” diye vasıflandırdığı nasipli kişiler olmak için kerim kitabımızı öğrenmeliyiz. Bu sebeple, anne ve babaları tarafından bizlere emanet edilecek olan öğrencilerimize, İslam dinini doğru bir biçimde öğretmek temel prensibimizdir. Kur’an Kurslarımızda çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i düzgün ve tecvid kurallarına uygun bir şekilde okumayla birlikte sağlam bir itikat, bilinçli bir ibadet, güzel bir ahlak sahibi olmak, aynı zamanda Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa  (sav)’in hayatı ve sözleri ile daha yakından tanışmış olacaklar. Okulların kapanması ile birlikte tatile dinlenmeye geçen yavrularımızın zihin dünyaları, ruh alemleri alemlerin yaratan Yüce Rabbimizin kitabı Kur’an-ı Kerim ile buluşacak. 8 hafta sürecek olan Yaz Kur’an Kursu eğitimimiz günlük en az üç saatten oluşmakta olup  25 Haziran’da başlayıp 17 Ağustos’a kadar devam edecektir. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yaz Kur’an Kursu kayıtları başlamış olup, kayıt yaptırmak isteyenlerin  camilere ve Kur’an Kurslarına müracaat etmeleri gerekmektedir.” dedi.

Yaz Kur’an Kursları I. Dönemin 25 Haziran-2018 tarihinde başlayıp 20 Temmuz 2018 ‘de biteceği, II. dönem ise 23 Temmuz 2018 tarihinde başlayıp  17 Ağustos 2018 tarihinde sona ereceği belirtildi.