31.01.2018

Asker Abileri İçin Fetih Suresi Okudular

Sinop Hasibe Hatun Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an kursu öğrencileri tarihi Alaaddin Camii’nde öğlen namazından önce Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınır ötesinde terör örgütlerine karşı yapılan Zeytin Dalı Harekâtına katılan askerlerimizin  muzaffer olmaları için Fetih Suresi okuyarak dua ettiler.

Program Hasibe Hatun Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an kursu öğrencilerinin Fetih Suresi okumaları ile başladı. Akabinde cemaate konuşan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez “Diyanet İşleri Başkanımızın tavsiyeleri üzerine Zeytin Dalı Harekatı boyunca camilerimizde Fetih Suresi okumaları devam etmektedir. Ecdadımız, ordu cephede savaşırken geride kalanlar cephedeki askerlerin muzaffer olmaları için dua ederlerdi. Bizlerde aynı şekilde askerlerimiz cephede mücadele ederken, onların muzaffer olmaları için dua ediyoruz. Bu Kur’an bülbülleri de asker abilerinin muzaffer olmaları için Kur’an Kursunda Fetih Suresini okumaya devam etmektedirler. Bu günde burada Cenab-ı Hakk’ın cephedeki askerlerimizi muzaffer kılması için dua etmeye toplandık. Cenab-ı Hak askerlerimizi muhafaza buyursun. Cenab-ı Hak ismini Peygamber Efendimizden alan Arslan yürekli Mehmetçiğimize ve kahraman polisimize yardım eylesin! Yiğitlerimizin burnunu dahi kanatmasın! onlara güç kuvvet ve başarılar ihsan eylesin! Hainleri kahr u perişan eylesin” dedi.

Akabinde yapılan dua ile program sona erdi.

Alaaddin Camii’nde yapılan programa İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, Kur’an Kursu Öğreticileri, Hasibe Hatun Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an kursu öğrencileri ve çok sayıda cemaat katıldı.