04.10.2017

Kamil TUNCEL

İl Müftü Yardımcısı

1966’da Sinop-Ayancık’ta doğdu. 1983’te Ayancık İHL’nden,1988’de M.Ü. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Din Eğitimi Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı. Halen Dinler Tarihin sahasında tez aşamasında Doktora çalışmaları devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 1984 yılında İstanbul Şişli Müftülüğü’nde Vekil İmam Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra mezkûr ilçede İmam Hatiplik yaptı. 1991’de vaiz, 1994’te İlçe Müftüsü oldu. Sırasıyla Sivas – Akıncılar ve İmranlı’da, Ankara Evren'de İlçe Müftülüğü, Ankara Vaizliği ve Ankara Müftülüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü, İstanbul-Adalar İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

DİB Haseki Eğitim Merkezi (1988-1991)’nde  hizmet içi eğitim gördü. Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezi’nde 10 ay Fransızca öğrenimi aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen hizmet içi yabancı dil programına katıldı. Her birini başarıyla tamamladı. Arapça ve Fransızca dillerinden KPDS (C) belgeleri aldı.

Halen Sinop İl Müftü Yardımcısı olarak çalışan Kamil Tuncel, evli ve 4 çocuk babasıdır.