06.05.2019

İl Müftüsü Çelik; Ramazan-ı Şerif Rabbimizin Bize Hediyesidir.

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; "Ramazan-ı Şerif, Rabbimizin insanlığa bir hediyesidir." dedi.

Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun ki bizleri rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan bir Ramazan-ı Şerife daha ulaştırdı. 5 Mayıs 2019 Pazar günü akşamı ilk teravihin coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Bu gece ilk sahurun huzurunu hep beraber tadacağız. Pazartesi günü de ilk orucumuzun heyecanını duyacağız. Bir ay boyunca evimize misafir olacak Ramazan-ı Şerifi en güzel şekilde ağırlamaya çalışacağız.

Cenab-ı Hak Kur’an-ı Hakiminde “Ey iman edenler! Allah’a içtenlikle tövbe edin. Ki Rabbiniz kötülüklerinizi örtsün. Peygamberi ve onunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı günde sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlerine koysun…”(Tahrim 6) buyurmaktadır.

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ’den kurtuluş olan bu ayda Kur’an-ı Kerim’i okumaya, anlamaya çalışıp, O’nu hayatımıza rehber etme kararımızı tazeleyeceğiz. Bu ayda dinimizle ilgili bilgimizi artırmaya ve Peygamberimiz Muhammed Mustafa  (sav) sünneti seniyyelerini yaşamaya, güzel ahlakı ve örnekliği ile daha fazla buluşmaya gayret göstereceğiz.. Kur’an-ı Kerim ve Sünnetle iç içe bir ay geçirme fırsatı yakaladık. Ramazan-ı şerifle bütünleşen oruç ibadetini hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Eş, dost ve akrabalarımızla, sevgi ve ilgiye muhtaç kimselerle iftar sofralarında buluşup, Zekat ve fitremizle, hayır ve hasenatımızla ihtiyaç sahibinin yanında olmaya çalışacağız.

Manevi duygularımızın tavan yaptığı bereket ve rahmet dilimi olan bu mübarek ayda mazlumları, mağdurları ve muhtaçları unutmamalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan-ı Şerif  ayı için“Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin” sloganı ile dünyanın dört bir tarafında yaşayan mazlumlara ulaşmak üzere seferberlik başlatmıştır. Her geçen gün zayıflayan hak duyarlılığının Ramazan ayı vesilesiyle yeniden pekiştirilmesi için gayret gösterecektir. Rabbimiz, bizleri haklara riayet eden ve haklarına riayet edilenlerden eylesin. Kardeşlik kardeşi unutmamak, yalnız ve çaresiz bırakmamaktır. Sofralarımızı muhakkak surette ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalıyız. Ramazan bizlere paylaşmayı öğütleyen ve hatırlatan bir aydır. Oruç sabırdır, merhamettir, aynı zamanda bütün kötülüklere karşı koruyucu bir kalkandır.

Ramazan-ı Şerif Ayı Kur’an-ı Kerim Ayıdır. Çünkü içerisinde Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir gecesi bulunmaktadır. İlâhî mesajın anlaşılması ve yaşanması maksadıyla indirilmiş olan Kur’an-ı Kerim, Cenab-ı Hak’tan öğüt, gönüllere şifa, inananlara rehber ve rahmet olması itibariyle yaratan ile yaratılan, arasında bir köprüdür. Dolayısıyla insanligi yeniden insanlığına kavuşması için Rabbimizin bir lütfudur. Düşünülüp öğüt alınması için kolaylaştırılmış olan Kur’an’ı Kerim’i  okuyan ve yaşam alanına aktaran kimse, asla zarar etmeyecek bir ticaretin erbabı olabilir. O sebeptendir ki bu aylada mukabelelere giderek Kur’an-ı Kerim ile arkadaşlığımızı daha da pekiştireceğiz. İlimizde her camimizde mukabele okunacak olup, Hatimle teravih namazı Meydan Kapı Camiinde kılınacaktır. Gençlerimizi, çocuklarımızı ve bayanları teravih namazına davet ediyoruz.

Ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerini ve zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım. Silahların gölgesinde Ramazan-ı Şerif’e giren Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşu için çaba harcayalım. Dünyanın farklı yerlerinde kardeşlerimizin yaşadığı mazlumiyet ve mağduriyetlerin son bulması için Yüce Rabbimize dua ve niyaz edelim. Tüm insanlığın ümidi olduğumuzu unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Sinop’lu hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, Bu müstesna günlerin manevi bereketinden istifade edebilmemizi , bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; bütün dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”dedi.