13.09.2019

İlçe Müftümüz Kazım ATCI görevine başladı.

Aslen Kastamonu Taşköprü İlçesinden olan Kazım ATCI, 1977 yılında İstanbul Eyüp İlçesinde dünya geldi. İlköğrenimini İstanbul Dede korkut İlköğretim Okulunda tamamladı.1992 yılında Hafızlığını İstanbul Esenler Kazım Karabekir Kur’an Kursunda ikmal etti. Tevhid Kur’an Kursunda bir süre Arapça tedris ettikten sonra Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1997 yılında Kastamonu/Doğanyurt ilçesi Denizgörülen köyünde İmam Hatiplik görevine başladı. Vatani görevini yaptıktan sonra Kastamonu/Taşköprü ilçesi Kabalar köyü ve Merkez Taşköprü ilçesinde görev yaptı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra 2007-2009yılları arasında Almanya Münih bölgesinde yurt dışı görevinde bulundu. Açılan Baş imam-hatiplik sınavını kazanarak Taşköprü Paşa Mahalle Camiinde bir süre  Baş-İmam olarak görev yaptı. 2013 2016 yılları arasında Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde Kıraat ilmini tedris edip icazet aldıktan sonra vaizlik görevine atanan hocamız Seydiler İlçesinde Vaiz olarak görev yaptı. 2016-2019 yıllarında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezini başarıyla tamamladıktan sonra Kastamonu Daday İlçe vaizi olarak bir süre çalıştı. Yapılan İlçe müftülüğü sınavında başarılı olarak, Sinop İli Saraydüzü İlçe Müftüsü olarak 13 Eylül 2019 tarihinde buradaki görevine başladı. Hocamız Arapça ve Almanca bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.