20.11.2019

GERZE İLÇE MÜFTÜMÜZ KÖY ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Gerze İlçe Müftüsü Bayram KARAR, ilçemiz köylerinde görev yapan personel ve cami cemaati ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Düzenlenen grup toplantısının bu defa ki merkezi Kirençukuru Köyü oldu. Programa Kirençukuru , Tatlıcak ve Bolalı  köylerinde görev yapan imamlar, muhtarlar ve köy halkı katıldı. İlk olarak bu köylerde görev yapan personelle toplantı yapılarak hâl hatırları sorulup çeşitli tavsiyelerde bulunuldu. İkindi namazından önce programa katılan bayan erkek cemaate, müftümüz Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunup, ‘’Güzel Ahlak’’ konulu bir sohbet yaptı. Bu sohbetinde, Peygamberimizin örnek ahlakına değindi. Efendimizin örnek hayatından kesitler sundu. ‘’Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.’’ hadisini hatırlattı. Ahlak kavramının hayatımızın her bölümünü kuşatması gerektiğine vurgu yapan müftümüz, komşuluk ve sınır ilişkilerinde de ahlaklı olunarak, hak ve hukuka riayet edilmesinin önemine değindi. Ardından bölgede sunulan din hizmetleri ile alakalı istişarelerde bulunuldu. Cemaate merak ettikleri dini soruları sorma imkânı sunuldu. Muhtar ve görevlilerin, camilerin cemaatin her kesimine hitap etmesi için nasıl çalışmalar yapılması gerektiği hususunda görüş ve önerileri alındı. Programımız ikramla son buldu.