12.11.2019

GERZE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONFERANSINDA BİR ARAYA GELDİ

Mevlid-i Nebi konferansı programımız halkımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Programımıza Gerze Kaymakamı Murat GÜVEN, ve daire amirleri katıldı.

Program İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Mustafa KARA hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması yapan İlçe Müftümüz Bayram KARAR konferansa katılan halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra  sözlerine söyle devam etti;

Kutlu Nebinin doğumunu hicrî Rebi’ül Evvel Ayı’nın on ikisinde Mevlit Kandili programlarıyla ihyâ ederiz. Bununla beraber Mevlid- İ Nebi etkinlikleri, rahmet elçisinin doğumu vesilesiyle Mevlid Kandilini de içine alan haftada çeşitli etkinliklerle onun bize rehber, önder ve model kılınışından daha çok istifade etme, niyet ve gayretiyle bir hafta olarak düzenlenmiştir. Bu maksatla her sene işlenmesi ihtiyaç hissedilen bir tema seçilir. Bu sene Mevlid-İ Nebi Haftası’nda ‘’Peygamberimiz ve Aile’’ konusu seçilmiştir. Çünkü aile yapımız çok ciddi sarsıntılar yaşamaktadır. İnsanlığın ilk ve en köklü müessesesi olan aile, modernizmin bencil ferdiyetçilik bataklığında rekabet, şiddet ve nefretlerle korkunç kırılmalar ve savrulmalar yaşamaktadır. Müjdeler olsun ki çaresiz değiliz. İşte bugün burada imdat çığlıklarının yükseldiği, aile hayatımızın buhran ve bunalımlarına sevgili peygamberimizden rahmet yüklü tespitler, teklifler, çare ve çözümler, On Dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa KARA hocamız tarafından sunulacaktır. Büyük istifadeler elde etmemiz dileğiyle, katılımlarınızdan dolayı sizlere yürekten teşekkür ederim.

Sonrasında Doç. Dr. Mustafa KARA hitaplarına selamla ve selamın önemi anlatarak başladı. Devamında Peygamber efendimizin örnek hayatından kesitler sundu. Değişen dünya ile birlikte kaybetme korkusu içinde olduğumuz gençlerimize rehber olmamızı, onları başı boş bırakmayıp kazanmak için elimizden geleni yapmamız gerektiğini dile getirdi. Gençlerin kendi ailelerini kurmaları ve aile müessesesini devam ettirmeleri için onlara güzel örnek olunması gerektiğini söyledi. Medyada duyulan aile facialarını gören gençliğin aile kurmaktan korktuğunu dile getirdi. Bu yüzden gayr-i meşruluğun arttığına, bunun da toplumu yozlaştırdığına ve aile kavramının zarar gördüğüne işaret etti. Kurulan birçok yuvanın da düğün borçlarını öderken çekilen sıkıntılar yüzünden yıkıldığını söyledi. Bu ve bunun gibi ailevi sıkıntıların giderilmesinin bizim elimizde olduğuna değindi. Ancak bir şekilde aile ve toplum yapımızın kurtarılabileceğini dile getiren hocamız daha sonra  ailede sorunların giderilmesi ve mutluluğun  sağlanması  adıan Beş S kuralını hatırlattı ve evliliklerin Sevgi, Saygı Sadakat, Samimiyet ve Sabır üzerine kurulmasının gerekliliğini hatırlattı ve bu çerçevede izah etti.

Programımız Müftümüzün Doç. Dr. Mustafa KARA ya teşekkür mahiyetinde bir gemi maketi hediye etmesi ve misafirlerimize ikramla son buldu.