16.09.2019

Türkiye Üçüncüsü, Hafız Mehmet Akif Demirel

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kütahya'da düzenlenen, "Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali"nde İlçemiz Merkez İsmailbey Camii İmam Hatibi Hafız Mehmet Akif Demirel üçüncü oldu.

Bölgelerde yapılan yarışmalarda birinci olan 10 din görevlisi hafızın katıldığı final yarışması, Kütahya'nın tarihi camilerinden Ulu Cami'de yapıldı.  Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, başkanlık olarak din görevlileri arasında, personelin mesleki yeterliliğini artırmak maksadıyla farklı kategorilerde yarışmalar düzenlediklerini söyledi. Şahin, din görevlileri arasında hafızlık yarışmasını 2004'te başlattıklarını ve bu yıl yarışmanın 16'ncısını yaptıklarını belirtti. Yarışmada, juri üyeleri Osman Şahin, Yaşar Çuhadar, Fatih Okumuş, Abdullah Refik Acar ve Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın değerlendirmeleri sonucu, yarışmaya İstanbul'dan katılan Fatih Akpınar birinci olurken, Konya'dan Ali Kan ikinci ve yarışmaya Sinop'tan katılan Mehmet Akif Demirel ise üçüncü oldu.  Yarışma sonunda dereceye giren din görevlisi hafızlara ödülleri protokol mensuplarınca verildi. Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'te Hafız Mehmet Akif Demrel'i tebrik ederek  başarılarını devamını diledi ve elde edelin derecenin Sinop hafızlık hizmetlerine büyük bir heyecan kattığını ifade etti. Türkiye finalinde Sinopluların gururu olan Mehmet Akif DEMİREL; İlçemiz İsmailbey Camii İmam Hatibi olarak görev yapıyor.