18.11.2019

"Peygamberimiz ve Aile" temalı konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğümüz tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında 14.11.2019 Perşembe günü saat 19:30’da 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezinde konferans düzenlendi. Sunuculuğunu Kemaldede Camii İmam Hatibi Muhammet Hanefi AYDIN'ın yaptığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İlçemiz Merkez Kur'an Kursu Yöneticisi Halil İbrahim KOLSUZ’un Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Sinevizyon Gösterimi ile devam etti. İlçe Müftümüz Mehmet EVİRGENTÜRK açılış konuşmasında "Peygamberimiz ve Aile" temalı Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili yapılan etkinlikleri ve ailenin önemini anlattı. İl Müftümüz Ali Hayri ÇELİK’te haftanın anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ’in Mevlit Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası mesajı okundu. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa KARA’nın "Peygamberimiz ve Aile" temalı konferansının ardından İlçe Kaymakamımız Fatih AKSOY ve Belediye Başkanımız Şefik ÇAKICI kendisine çeşitli hediyeler takdim etti. Müftülüğümüzce  Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen Kompozisyon Yazma ve Şiir Yazma yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.