12.11.2019

AYANCIK'TA 2019 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2019 yılı teması “Hz. Peygamberimiz (s.a.v)  ve Aile” olarak belirlenen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri Ayancık Müftülüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak, resmi kurum ve kuruluşlar, ilçemiz esnafları ilçe müftülüğünden ekipler tarafından ziyaret edilerek Mevlid-i Nebi haftası etkinliklerine davet edildi.

08.11.2019 Cuma günü Akşam Namazı ile Yatsı Namazı arasında Mevlid Kandili Programı icra edildi.

Daha sonra 12.11.2019 Salı günü akşam Ayancık Kültür Merkezi Salonu’nda saat 19.30’da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa KARA tarafından “Hz. Peygamberimiz (s.a.v)  ve Aile” konulu konferans verildi. Konferans, İlçemiz Aşağıerkengünez Mahallesi Camii İmam-Hatibi Murat DEMİR’in sunuculuğunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa KARA tarafından Kur’an-ı Kerim ve Meali okundu. Açılış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Ömer ERGÜL’den sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili sinevizyon izlendi.

Akabinde kürsüye davet edilen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa KARA tarafından “Hz. Peygamberimiz (s.a.v)  ve Aile” konulu konferans verildi. Davete icabet eden misafirlerin ilgiyle dinlediği Mustafa KARA, Hz. Peygamberin hadislerinden ve yaşantısından örnekler vererek bugünümüze yansıyan bazı uygulamaları anlattı. Konu, Peygamberimiz ve ona özlem olunca zamanın nasıl geçtiği anlaşılamadan program sona erdi. Program sonunda günün anısına İlçemiz Kaymakamı Abdullah Seçkin KOÇAK tarafından Doç. Dr. Mustafa KARA hocamıza bir buket çiçek ve İlçe Müftümüz Ömer ERGÜL tarafından da bir hediye takdim edildi.

Ayrıca programa katılan herkese girişte, “Hz. Peygamberimiz ve Aile” isimli bir kitap hediye edildi.