15.07.2019

15 TEMMUZ PROGRAMI

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 10.30’da 15 Temmuz Şehidimiz Ömer Can AÇIKGÖZ’ün ailesi ziyaret edildi.

Daha sonra saat 11.00’de 15 Temmuz Şehidimiz Ömer Can AÇIKGÖZ’ün kabri başında şehitlerimizi anma programı gerçekleştirildi.

Programa Sinop Valisi Köksal ŞAKALAR, Ayancık Kaymakamı Abdullah Seçkin KOÇAK, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK, Ayancık İlçe Müftüsü Ömer ERGÜL, Sinop, Ayancık ve Türkeli ilçelerinden diğer kurum amirleri, şehit yakınları ve cemaat katıldı.

İlçemiz Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Ertunç ALTUN’un sunuculuğunu yaptığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra 15 Temmuz Şehidimiz Ömer Can AÇIKGÖZ’ün özgeçmişi okundu. İlçemiz Köprübaşı Yeni Camii İmam-Hatibi Sefer KIRBACI’nın bütün şehitlerimiz için okumuş olduğu Kur’an-ı Kerimin ve okunan Hatmi Şeriflerin duası İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK tarafından yapıldı ve son olarak şehidimizin kabrine protokol tarafından gül bırakılarak program sona erdi.

Akabinde İlçemiz Köprübaşı Yeni Camiinde öğle namazından önce şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu ve İlçemiz Müftüsü Ömer ERGÜL’ün yapmış olduğu duayı müteakip yapılan ikram ile program sona erdi.

İlçemiz Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı işbirliği ile 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 21.00’de havanın yağışlı olması nedeniyle Ayancık Kültür Merkezinde yapılan programa personelin cemaati ile birlikte katılımı sağlandı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İlçemiz Aşağıerkengünez Mahallesi Camii İmam-Hatibi Murat DEMİR’in okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Daha sonra Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ’in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama mesajı okundu. Akabinde İlçemiz Kaymakamı Abdullah Seçkin KOÇAK açılış konuşması yaptı. T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Sinevizyonu izlendi. Akabinde İlçemiz Müftülüğü personeli tarafından ilahiler söylendi ve son olarak İlçemiz Müftüsü Ömer ERGÜL tarafından yapılan dua ile program sona erdi.