17.04.2018

Mİ’RAÇ KANDİLİ KÖPRÜBAŞI YENİ CAMİİNDE KUTLANDI

Üçayların ikinci kandili olan Mi'rac Kandili, Ayancık'ta kalabalık bir cemaatle kutlandı. Akşam ile Yatsı namazı arasında Köprübaşı Yeni camiinde, merkez görevlileri ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahiler okundu. İlçe Müftüsü Ömer ERGÜL, Mi’raç Gecesinin anlam ve önemi, nasıl ihya edilmesi ile ilgili bir konuşma yaptı. Yapılan duadan ve kılınan Yatsı namazından sonra camiden ayrılan vatandaşlar, birbirlerinin kandilini kutladı.

Son olarak, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN, Milli Eğitim Müdürü Murat ALTUNDAL, İlçemiz Müftüsü Ömer ERGÜL, İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet ERKEN, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Halil İbrahim KAYA, Ayancık Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Recep AK, Köprübaşı Yeni Camii İmam Hatibi Sefer KIRBACI ve Müezzin Kayyımı Seyfi ÖZTÜRK tarafından İmam Hatip Lisesi öğrencilerine hediyeleri verildi.