22.01.2018

Mehmetçiğin Afrin'deki terör örgütlerine yönelik başlattığı harekâtın zaferle sonuçlanması için vatandaşlar, camileri doldurarak “Zafer” duası yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Mehmetçiğin Afrin'deki terör örgütlerine yönelik başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için din görevlilerine gönderdiği mesajla birlikte tüm camilerde dün yatsı, bugün de sabah namazında Fetih suresi okunup dualar edildi. Camileri dolduran vatandaşlar, yapılan dualara eşlik etti.

Hacı Bayram Camii'nde sabah namazında gerçekleştirilen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mehmetçiğimiz, ordumuz ve güvenlik güçlerimiz dua için milyonlarca elin açıldığını ifade ederek, “Sadece ülkemizde değil, şu anda dünyanın neresinde Müslüman varsa onlar bizim milletimiz için dua ediyor. Çünkü dünyanın en ücra köşesindeki Müslümanın bile bundan haberi var, bu milletten umudu var” dedi.

“Biz birlik beraberlik içerisinde olursak aşamayacağımız hiçbir zorluk kalmaz”

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Biz birlik beraberlik içerisinde olursak Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir zorluk kalmaz. Bunun müjdesini Rabbimiz Kur'an-ı Kerim’de bize veriyor. Bu milletin yürekleri toplu vurdukça hiçbir hainin, hiçbir teröristin, hiçbir düşmanın topu fayda etmeyecek. Biz onların toplarını göğsümüzde söndüreceğiz, Allah'ın izniyle. Şehitlik, gazilik bizim için en büyük mertebedir.”

Fetih suresinden ayetler okuyan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yaptığı duada “Allah’ım, vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin dün itibariyle başlattığı harekâtı hayırlı eyle. Şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle” niyazında bulundu.

Başkan Erbaş, duasında şu ifadelere yer verdi:

“Ya Rabbi, ordumuza nusretini göster”

Ya Rabbi şu anda yine, alem-i İslam’ın, her köşesini işgale yeltenen zalim ve zorba güçlerin planlarına karşı, milletimizin ve bölgemizin huzuru, ümmetin onuru için mukaddesat uğruna mücadele eden ordumuza Bedir’de yaptığın gibi meleklerinle yardım eyle, nusretini göster, ordumuzu kudretinle şerefyab eyle Allah’ım.

“Ya Rabbi, her türlü fitne ve fesada ve tuzağa karşı bizlere feraset ihsan eyle”

İzzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harimi ismetimizi çiğnetme! Mabetlerimizin göğsüne uzanan namahrem ellere, ezanlarımızı susturmak, şanlı bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat verme Allah’ım! Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici fitne ve fesatlardan milletimizi, memleketimizi halas eyle Allah’ım! Her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere feraset ve basiret ihsan eyle Ya Rabbi!

Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daimi ve baki eyle Allah’ım! Bölünüp, parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, tefrikaya düşmekten bizleri muhafaza eyle! Milletimizin fertleri arasına kin, öfke ve nefret tohumu ekmek isteyenlere fırsat verme, bizi tefrika için çalışanlara karşı uyanık eyle Allah’ım!

Birliğimize dirliğimize vatanımıza, huzurumuza, kardeşliğimize göz diken hainlere fırsat verme Allah’ım. Onların fitnelerine ve tuzaklarına karşı bizi güçlü eyle Allah’ım.

İnancı, vatanı, milleti değerleri yolunda, hak-hakikat uğrunda en aziz varlığı canını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz rahmetine gark eyle, gazilerimize acil şifalar, hayırlı ömürler nasip eyle Allah’ım

“Allah’ım, Milletimizi, ordumuzu ebediyen payidar eyle”

Milletimizi, ordumuzu, yurdumuzu, ebediyen payidar eyle, millet olarak birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, güçlü ve daim eyle Allah’ım.

Din, iman, millet, vatan, hak, hakikat, adalet, erdem, fazilet uğruna mücadele etmeyi ve gerekirse bu yolda şehit olmayı en büyük paye sayan inancı; kalbimizden, neslimizden asil milletimizin yüreğinden ebediyyen eksik eyleme Allah’ım.

Bugün yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, ülkeleri işgal edilen, camileri, değerleri harab edilen, hakları hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle, bizi onlara yardımcı eyle, nusretinle inayetinle zaferler nasip eyle Allah’ım.

“Ya Rabbi, zalimler topluluğuna karşı bizlere yardım eyle”

Dünyayı yaşanmaz hale getiren zalimlere, ümmetin birliğini, dirliğini bozmak isteyen hainlere, musibetlere, fitnelere ve tefrikalara karşı bizleri uyanık eyle, üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı iman üzere sabit eyle, zalimler topluluğuna karşı bizlere yardım eyle Allah’ım.

Yüzyıllardır Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etmiş, hep zalimin karşısında mazlumun yanında olmuş, kimsesizlerin, gariplerin, ezilenlerin, umudu olmuş aziz milletimize ve kahraman ordumuza rahmetinle, nusretinle muamele eyle, milletimizi ilelebet payidâr eyle Allah’ım.

Ey Yüce Rabbimiz! Sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, inayetsiz, kimsesiz, vatansız, çaresiz, bırakma Allah’ım.